Na de succesvolle Alpha-cursus in februari 2023, staat er weer een nieuwe serie Alpha bijeenkomsten in onze parochie op de wagen. Dit keer voor de Senioren.

Deze Alpha voor Senioren is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het christelijke geloof en wat dat voor hun leven kan betekenen.

In de afgelopen jaren hebben ruim 400.000 mensen in Nederland een Alpha-cursus gevolgd. Bijna alle deelnemers gaven aan dat de bijeenkomsten een positieve impact op hun geloof en leven hadden.

De nieuwe Alpha voor Senioren start op 11 september 2024. Iedereen is welkom! Heb je nog nooit een Alpha gevolgd? Dit is je kans! De sessie vindt op de middag plaats en loopt van 14.00 u tot 16.30 u en een gezellig kopje koffie thee met est lekkers; daarna is er een inspirerende inleiding waar je over doorpraat met andere deelnemers.

Kom gerust de eerste middag op 11 september eens kijken of het wat voor je is.
Je kunt ook mensen die je kent voor deze serie bijeenkomsten uitnodigen, vooral hen die weinig binding (meer) hebben met de kerk.

Deze Alpha wordt georganiseerd vanuit onze parochie St. Petrus’ Stoel en wordt begeleid door een geheel nieuw Alpha-team dat oecumenisch is samengesteld, onder leiding van pastor Ad Verest.
Als je niet deelneemt aan de Alpha maar je dit initiatief wel wil ondersteunen, sluit je dan aan bij het gebedsinitatief. Want om vruchtbaar te zijn, heeft elke Alpha-cursus gebed nodig, van ieder van ons!

.

Data en tijd:
De cursus vindt plaats op de volgende woensdagmiddagen van 14..00 tot 16.30 uur:
11, 18 en 25 september

2, 9, 16, 23 en 30 oktober
7, 14, 21 en 28 maart en
6, 13, 20 en 27 november.
Op 6 november is er ook een sessie in de morgen (10.00 u – 12.00 u)

.

Programma:
14.00 u: Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
14.15 u: Inleiding
14.45 u: Pauze

15.00 u: Geloofsgesprekken in deelgroepen
16.30 u: Afsluiting

.

Locatie:
Het nieuwe Parochiehuis naast de pastorie van de Sint Petruskerk (Kloosterdreef 31).

Mogelijkheid tot gratis parkeren op het kerkplein.

.

Kosten:
De Alpha-cursus is in principe gratis; een bijdrage voor de versnapering is vrijwillig.
De parochie stelt het werkboek ter beschikking.

Aanmelden op alpha.senioren.ehv@gmail.com

Inmiddels hebben ruim 400.000 mensen in Nederland een Alpha-geloofscursus gevolgd, wereldwijd zijn dat er miljoenen. 92% van de Alpha-deelnemers gaf aan dat dat een positieve impact had op hun geloof en leven.

Ze komen er aan: twee nieuwe Alpha-series in onze parochie. In september een Alpha voor Senioren en in januari 2025 een Alpha-cursus voor alle leeftijden. De Alpha is bedoeld voor mensen die samen met anderen meer te weten willen komen over de hoofdpunten van het christelijke geloof.