Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Kerkennacht 24 juni

Kerkennacht 24 juni : stadskerk Catharina opent haar deuren catharinakerk

 

 

Met open deuren laat de Stadskerk Sint Cathrien bezoekers meegenieten van wat zich in deze bijzondere kerk zich afspeelt.

Kerkennacht is een tweejaarlijks oecumenisch evenement. In Nederland, maar ook in veel andere Europese landen openen tal van kerken en gebedshuizen hun deuren. Ze laten nieuws- en leergierige bezoekers mee genieten van waar zij goed in zijn.

Het idee van de Kerkennacht (of ‘Nacht der Kerken’) is afkomstig uit het buitenland, met name in Duitsland en Oostenrijk trokken soortgelijke initiatieven tienduizenden bezoekers. Kijk bijvoorbeeld eens op de websites van Dresden, Hamburg, Aken en de site van de “Lange Nacht der Kirchen” in Zwitserland. Vanaf 2007 is de Raad van kerken begonnen om deze nacht ook in Nederland te organiseren.

In hetzelfde weekend als de Kerkennacht Eindhoven, op 24 juni 2017, vindt ook op andere plaatsen in ons land een Kerkennacht plaats. De algemene website van alle Nederlandse initiatieven is www.kerkennacht.nl.

 

Als de Eindhovense Stadskerk Sint Cathrien willen wij de stad laten meegenieten van wat er binnen onze muren gebeurt. Wij keren ons als kerk niet naar binnen, maar laten graag aan de stad zien wat wij doen en voor wie wij ons inzetten. We laten zien wat ons bezig houdt.

In Eindhoven opent de Stadskerk, Sint Cathrien, haar deuren van 19.00 uur tot 23.00 uur. Onze activiteiten beginnen met koorzang om 19.15 uur, daarna een Taizéviering om 20 uur, en eindigen om 23.00 uur. De volgende dag, om 9.30 uur, staan de deuren weer open, dit keer voor een kerkdienst, waar ook u natuurlijk van harte welkom bent!  Ieder is van harte welkom voor een inspirerende tocht door de Catharinakerk. Een bijzondere kans om van het langste weekend van het jaar een bezinnend feest te maken!

Het programma

Op het hele uur zal pianomuziek door Han Haitjema ten gehore worden gebracht.

Op het halve uur zullen de koren ‘Kleinvocaal’ en ‘Groep 78 zingt’ iets van hun repertoire laten horen. Aansluitend is er dan een kort meditatief moment, verzorgd door Corry Noppers, Rob Kosterman en Tineke Boekenstijn.

Uniek is de tentoonstelling rond Pierre Cuypers, de architect van de Catharinakerk die dit jaar 150 jaar bestaat. Natuurlijk kunt u ook terecht in de Gilde kapel, waar u kennis maakt met de geschiedenis van het St. Catharinagilde Eindhoven-Stad en hun verbondenheid met de Stadskerk.

In de kerk is ook een aantal informatie stands ingericht, waar de organisaties die zich verbonden voelen met de Catharinakerk u graag willen laten zien wat zij doen. Het gaat daarbij onder andere om de Steunpunt Materiële Hulpvragen (SMH), de Hoogstraat gemeenschap, Amnesty International, Ervaring Die Staat en ook het inloophuis het Hemeltje zal present zijn met een kleine tentoonstelling uit hun atelier. Koffie, thee en limonade kunt u krijgen in het Open Huis, linksachter in de Catharinakerk.

Contact

Voor vragen over de Kerkennacht in de Stadskerk Catharina kunt u terecht bij Rob Kosterman, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (06- 44135327)