Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Catharinakerk 2e tentoonstelling 150-jarig jubileum

De Sint-Catharinakerk middelpunt van een veranderende omgeving 

Tweede tentoonstelling in kader 150-jarig jubileum Catharinakerk

Zondag 2 juli tot woensdag 30 augustus 

De Eindhovense Sint-Catharinakerk, met zijn kenmerkende dubbele torens, is sinds haar ontstaan een icoon van de stad. In de periode dat de kerk werd gebouwd, van 1860 – 1867, werd de horizon bepaald door de rokende schoorstenen van de textiel-, sigaren- en luciferindustrie. Vanaf de twintigste eeuw bepalen de forse fabrieksgebouwen van Philips de skyline en in de tijd na de Tweede Wereldoorlog komt er steeds meer hoogbouw bij. Desondanks bleef de Sint-Catharinakerk een opmerkelijk herkenningspunt. De kerk werd in vele tekeningen, foto’s en schilderijen vastgelegd of ontpopte zich op de achtergrond als een herkenbaar object in willekeurige stadsgezichten.

De tentoonstelling De Sint-Catharinakerk middelpunt van een veranderende omgeving, toont op opmerkelijke wijze de diverse perspectieven op de stad en de kerk als vast herkenningspunt. Een groot aantal banieren, bevestigd aan de pilaren in de kerk, zijn voorzien van oude panoramafoto's van het centrum van de stad met daarin de kerk als het stralende, consistente middelpunt.

De tentoonstelling Cuypers en zijn ontwerpen voor de Sint-Catharinakerk die op 2 mei werd geopend, trekt zoveel bezoekers dat besloten is deze te verlengen tot 30 augustus.

Openingstijden Sint-Catharinakerk: di-za 10.00-16.30 uur; zo 12.00-16.30 uur. Toegang is gratis.

Voor meer informatie:
Laurens Mulkens Tel. 06 - 4167 9862  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.