Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

7 maart 2018: Lezing bisschop: De toekomst van de Kerk

 

san-pedro-2981494 640Persbericht:
Lezing: De Toekomst van de kerk
Inleider: Bisschop Mgr. Gerard de Korte
De bisschop zal in zijn lezing allereerst een korte terugblik geven op het recente verleden van de kerk. Vervolgens staat hij stil bij de actuele ontwikkelingen. De lezing zal worden afgerond met het trekken van enkele lijnen naar de nabije toekomst.
Datum en tijd: woensdag 7 maart 14.00-16.00 u.
Plaats: Antoniuskerk, Fazantlaan 17, 5613 CB Eindhoven
Kosten: € 7,-.

vrijdag 2 maart 2018: stiltewandeling

 

bospadPersbericht:
Stiltewandeling met mystieke momenten in de natuur.
Mystiek is een eenheidservaring met de werkelijkheid. Ook in de geschapen werkelijkheid in Gods vrije natuur is God te vinden. In de inleiding gaan we uit van mystieke teksten van Dag Hammerskjöld, Eizo Ryokan  (zenmeester) en Franciscus van Assisi.


Datum:  vrijdag 2 maart
Tijd en plaats: 14.00u.-16.30u.
Kerkwijkcentrum Tongelre, 't Hofke 153, 5641 AK Eindhoven, links van de Martinuskerk.
Kosten: geen, behalve eigen consumpties.


Programma:
14.00u. Inleiding vanuit een mystieke tekst .
14.30u. Stiltewandeling door het Groen Domein Wasven; start Beukenlaantje, 't  Hofke
15.30u. Nagesprek in Kerkwijkcentrum Tongelre
Leiding: Theo v.d. Elzen.
Informatie/opgave: Ruud Aalders, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel.040-2448611

Open Huis: middagpauzeviering met orgelmuziek

orgelgetijdeviering

De kerntaak van het Open Huis Sint Cathrien is het openhouden van een gastvrij inloophuis in de Ontmoetingsruimte van de centraal gelegen Catharinakerk. Daarnaast zijn er flankerende activiteiten die deze hoofdtaak versterken of daaraan dienstbaar zijn. Eén daarvan is de wekelijkse middagpauzeviering op vrijdagmiddag om 12.15 uur.  Dit is een viering van woord, gebed en orgelmuziek, ook wel orgelgetijde genoemd.

 

Een rustpunt, van ongeveer 30 minuten, midden op de dag, mooi moment voor bewustwording en zelfreflectie.

 

De viering heeft een overzichtelijke indeling :

 

Psalmlezing, gebed, schriftlezing en  voorbeden, afgewisseld met orgelmuziek.


De liturgie, met een maandelijks thema, wordt op basis van de periode in het kerkelijk jaar door twee leden van een liturgiegroep vastgesteld. Zij of hij die voorgaat, de lector, maakt  zelf per viering de voorbeden. De organisten zoeken bij het thema passende muziek. De organisten delen zelf hun  speeltijd in, zodat zij ook langere stukken kunnen spelen.

 

De viering wordt blijvend door een klein aantal belangstellenden, waaronder  dienstdoende gastvrouwen en gastheren , bezocht. Ook toeristische bezoekers blijven soms luisteren. De  toegang is gratis en er is ruimte genoeg voor meer belangstellenden.  Na dit muzikaal en meditatief moment is iedereen van harte welkom om in de Ontmoetingsruimte van het OPEN HUIS  een eenvoudige lunch te gebruiken.

 

Een enthousiaste  groep van lectoren en organisten verzorgt dit wekelijkse moment van BEZINNING, INSPIRATIE en MEDITATIE, waar iedereen, zoals bij het OPEN HUIS past, van harte welkom is.