Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Allerzielen lichtritueel op de kerkhoven van onze parochie

Afdrukken PDF

begraafplaatsboschdijkDe parochie Sint Petrus' Stoel wil daar graag op gepaste wijze bij aansluiten, door ook op de door haar beheerde begraafplaatsen een lichtritueel aan te bieden.

Nog steeds zal er ook naast de Allerzielen avondmis tevens in de middag een gebedsdienst met individuele grafzegening gehouden worden op de kerkhoven aan de Kloosterdreef, de Smetsakker en de Boschdijk.

Nieuw is de openstelling van de kerkhoven in de avond, waarbij fakkels de hoofdpaden zullen verlichten. Aansluitend aan de avondvieringen in de St. Petruskerk en de St. Antonius Abtkerk zullen aan u kaarsjes uitgereikt worden, die we in processie samen naar de graven op de aangrenzende kerkhoven zullen brengen. Op de begraafplaatsen aan de Boschdijk en aan de Smetsakker gaan er geen vieringen aan vooraf, maar kunt u toch ook een kaarsje ontvangen. In alle gevallen zullen de kaarsjes ontstoken zijn met een vlammetje, diezelfde avond genomen van de Paaskaars in de Allerzielenviering in een van de kerken.
U mag het kaarsje brandend achterlaten op het graf of bij de urnenplaats van uw geliefde overledene, of, indien uw geliefde elders begraven of gecremeerd is, bij de algemene herdenkingsplaats.

 

Op het kerkhof achter de St. Petruskerk zullen er passende liederen gezongen worden door twee zangeressen, een alt en een sopraan.

Bij extreem slecht weer wordt de avondopenstelling geannuleerd. Wij hopen op uw begrip hiervoor.


 begraafplaatssmetsakker

Overzicht vieringen Allerzielen, maandag 2 november 2015

15.00 uur: Begraafplaats Boschdijk (voormalige St. Pauluskerk), begraafplaats Smetsakker (OLV van Lourdeskerk) en begraafplaats Kloosterdreef (St. Petruskerk): gebedsviering en/of individuele zegening van de graven van uw geliefden.
Op de begraafplaats aan de IJsselstraat, op Acht, vindt een algemene grafzegening plaats na de avondviering.

19.00 uur: St. Petruskerk en St. Antonius Abtkerk: Allerzielenviering met aansluitend een lichtprocessie. In de Thomaskerk is er ook een Allerzielenviering, maar geen lichtprocessie, omdat daar geen kerkhof aan grenst. In het Antoniushuis en in de Kapel van het Heilig Hart zijn er deze avond geen vieringen.

20.00 uur tot 21.00 uur: De vier parochiekerkhoven van Parochie St. Petrus' Stoel: Kloosterdreef, IJsselstraat, Smetsakker en Boschdijk hebben een avondopenstelling met lichtritueel.

U bent allen van harte welkom bij zowel de diverse vieringen als op de kerkhoven! U hoeft zich nergens vooraf voor aan te melden.