Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

4 mei 2015: Benefietconcert MOV Thomaskerk

Afdrukken PDF


Collegium Vocale Eindhoven.2Op maandag 4 mei a.s., tijdens de Nationale Dodenherdenking, verzorgt het Collegium Vocale Eindhoven een bij die gelegenheid passend concert in de Thomaskerk in Eindhoven. Aanvang 20.00 uur.

 

Om acht uur, alvorens het concert begint, zal  een minuut stilte in acht worden genomen. Iedereen heeft dan de gelegenheid om de helden die in de laatste wereldoorlog voor onze vrijheid omgekomen zijn te gedenken. Ook als men de verschrikkingen van de oorlog niet zelf heeft beleefd, dan is er, wanneer men in de wereld rondkijkt, alle reden om dan tenminste één minuut heel stil en heel dankbaar te zijn.


Collegium Vocale Eindhoven o.l.v. Ruud Huijbregts is een bekend koor in Eindhoven en omgeving. Ook landelijk treedt het regelmatig op. Als solisten werken mee Gerard Habraken, organist uit Eindhoven, sopraan Rianne Wilbers uit Helmond en Robert Abbel, bariton uit het koor. Het geheel staat onder leiding van Ruud Huijbregts
Gerard Habraken zal het concert ingetogen openen met het Bach- choral “Erbarm dich mein, o Herre Gott”. Daarna volgt  “Hör mein Bitten” van Mendelsohn; (koor orgel en sopraansoliste) Na een a capella lied van Elgar –“ Lux aeterna” - wordt het gedeelte vóór de pauze afgesloten met het zeer melodieuze “Cantique de Jean Racine” van Gabriel Fauré. ( koor + orgel)
Na de pauze wordt het Requiem van Gabriel Fauré uitgevoerd door koor, solisten en orgel. Zeven prachtige gezangen waaronder het ontroerende Pie Jesu ( sopraansolo) en ter afsluiting het aangrijpende In Paradisum.


Om het concert af te sluiten keren we terug naar de mannen en vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog omgekomen zijn. We zingen dan allemaal samen het zesde couplet van het Wilhelmus: “Mijn schild en de betrouwe zijt Gij o God mijn Heer……….”
Het concert is een benefietconcert, dat plaats heeft op initiatief van de Stichting MOV Eindhoven. Die Stichting betaalt middelbare en ook wel hogere opleidingen voor intelligente en gemotiveerde dochters van het straatarme herdersvolk van de Boran in de ruigte van Noord Kenia. Tot nu toe zijn ca. 280 meisjes aan hun middelbare opleiding begonnen en zitten er nog ruim honderd op school. 180 Geslaagden! De Stichting werkt zo mee aan de bevrijding uit een ellendig, uitzichtloos bestaan, niet alleen voor die meisjes, maar ook voor hun gezinnen, hun familie en voor de hele gemeenschap van ca. 100.00 mensen, woonachtig in een gebied ter grootte van Zeeland, Noord Brabant en Limburg samen. Onze website: www.stichtingmov.nl


De entreeprijs bedraagt € 15. -. Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar vóór de aanvang van het concert op 4 mei in de Thomaskerk, van 19.00  tot 19.45 uur. Ook op zondag 3 mei, van 12.00 tot ca. 12.30 uur, aansluitend aan de Eucharistieviering van 11.00 uur eveneens in de Thomaskerk. Ook zijn vanaf 13 april kaartjes te koop bij de boekhandel Van Piere aan de Nieuwe Emmasingel in Eindhoven. En u kunt ook aan kaartjes komen door de kosten over te maken naar NL23INGB0002977700  en te bellen naar 0402448878 of te mailen naar
April 2015
Stichting MOV Eindhoven.