Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Plechtigheid van de uitverkiezing-2015

Afdrukken PDF

 In ons bisdom bereiden elf volwassenen zich sinds een jaar voor op hun doop. Drie van hen volgen de catechese in het catechumenaatscentrum Eindhoven: de kerk van St.Petrus’ Stoel. Tijdens de paaswake zullen zij in onze parochiekerk worden gedoopt en het vormsel ontvangen en mogen zij volledig deelnemen aan de eucharistie.

05-uitv-2015Hieraan voorafgaand zijn zij, tijdens de eucharistieviering op zondag 22 februari in de St.Jan in ’s-Hertogenbosch, ingeschreven in het catechumenenregister. Een keer per jaar – op de eerste zondag van de veertigdagentijd – vindt deze plechtigheid van de uitverkiezing plaats. Met de opname in het catechumenenregister sluiten de doopleerlingen de periode van chatechumenaat af. Tijdens de komende weken bereiden zij zich verder voor op het ontvangen van de sacramenten.

Na afloop van de viering werden we hartelijk onvangen door vicaris van den Hout. De koffie en koeken smaakten heerlijk en de warmte van het bisschoppelijk huis verdrong snel de kou die in de St. Jan heerste op deze winterse dag.

Foto's van deze uitverkiezing kunt u hier vinden.

 Als u de foto's met hogere resolutie wilt ontvangen
stuur dan een email naar automatisering Petrus-ehv

08-uitv-2015