Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

22 januari 2015: Rome ontmoet Utrecht

Afdrukken PDF

Paus en aartsbisschop oud-katholiekenLezing door Bernd Wallet op donderdag 22 januari in de oud-katholieke kerk te Eindhoven, aansluitend aan de oecumenische viering ter gelegenheid van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen.

Onlangs is de oud-katholieke bisschoppenconferentie onder leiding van de aartsbisschop van Utrecht, Mgr. Joris Vercammen, voor het eerst in de geschiedenis in privé-audiëntie ontvangen door de bisschop van Rome, paus Franciscus. Ook zijn er gesprekken gevoerd met kardinaal Kurt Koch en de Pauselijke Raad voor de bevordering van de eenheid van de christenen.


Wat betekent het bezoek? Wat is de zin ervan voor onze lokale kerk? Welke onderwerpen zijn besproken? Wat is er nu wel en niet mogelijk tussen Rome en Utrecht? Wat is de stand van zaken in onze dialoog?
Pastoor Bernd Wallet, persoonlijk secretaris van Mgr. Joris Vercammen, zal in zijn lezing op deze historische ontmoeting ingaan en met de toehoorders van gedachten wisselen.


Datum: 22 januari 2015
Plaats: Oud-katholieke kerk, Bochdijk 354, Eindhoven. Het parkeerterrein van de kerk is te bereiken via de Jan Duikerlaan.
Tijd: 19:00 uur oecumenische viering;
koffie/thee
20:00 uur begin van de lezing.