Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Kerstconcert La Bonne Espérance - Groot succes!

Afdrukken PDF

De 2013-12-13 21.07.05kerk was helemaal vol: 800 bezoekers. Iedereen had er zin in want er stond al heel vroeg een behoorlijke rij mensen voor de ingangsdeuren. Hun wachten werd beloond. Om 19.00 uur gingen de deuren open en iedereen stapte in een mooie en kleurrijk LED-verlichte kerk. Dat die verlichting al in 2014 aangelegd kon worden, was het resultaat van de giften van de mensen die zich hadden opgegeven als vriend en van sponsoren/ bedrijven die St Petrus een warm hart toedragen.


Tussen de beginafslag van Jo Huijts de dirigent, en zijn eindafslag werd er een muzikale topprestatie geleverd door koor, pianist, organist, sopraan en hoornist. Applaus en waardering waren groot.
Omdat het concert gratis was, zei de pastoor bij zijn inleiding duidelijk voorstander te zijn van “ritselen” in plaats van rinkelen in de mandjes. Dat had zijn effect. Met de bijdragen van de sponsoren was de totale opbrengst rond de € 2500.==. Ook de voorzitter van de Vrienden legde nog een keer uit waarom al die inspanningen nodig zijn om geld bij elkaar te krijgen.


We zijn tevreden, maar er moet nog hard gewerkt worden om het volgende grote project te financieren: de verwarming moet vernieuwd worden en dat gaat om tienduizenden euro’s.
Daartoe worden in 2015 ook weer een aantal activiteiten gehouden maar daarover krijgt U in januari meer informatie.
Tenslotte: alle gevers, vrijwilligers, sponsoren hartelijk dank voor uw bijdragen en verrichte werkzaamheden. We wensen U fijne feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2015.
T. Drijver

Voor een foto-impressie (©Willeke Machiels), klik op de volgende link: Foto's kerstconcert