Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Kaars WeAreN

Afdrukken PDF

kaars.WeareNSamen met zeven christelijke organisaties roept Kerk in Nood Christenen in Nederland op zich solidair te verklaren met hun geloofsgenoten in Irak en Syrië. In een gezamenlijke campagne #WeAreN (wij zijn Nasrani, christen), wordt gevraagd door actie en het dragen van het Nasrani-teken onze verbondenheid te uiten en door gebed inkeer en vergeving van hun vervolgers af te smeken.

In alle katholieke kerken van Eindhoven willen we kaarsen verkopen, met een afbeelding van Maria. Deze Maria-afbeelding is gebaseerd op het ‘Nasrani’ teken (de Arabische N) waarmee christelijke huizen in Mosul (Irak) werden gemarkeerd door extremistische moslims. Het werd daarna in de hele wereld juist opgepakt als teken van verbondenheid met vervolgde christenen. De opbrengst van deze kaarsen wordt gebruikt om dekens te kopen voor mensen op de vlucht. Deze zullen, nu de winter voor de deur staat, hard nodig zijn.

De kaarsen kosten € 10,00. Na de vieringen kunt u de kaarsen bestellen bij de kosters. Er zal ook een exemplaar aanwezig zijn, zodat u kunt zien wat u bestelt. Wij verzoeken u vriendelijk contant af te rekenen bij het plaatsen van uw bestelling. Over enkele weken kunt u de kaars(en) ophalen in de kerk.