Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Lezingen over Franciscus en de werken van Barmhartigheid

Afdrukken PDF

Waar tot voor kort de naam Franciscus vooral en vrijwel uitsluitend gekoppeld werd aan de middeleeuwse heilige uit Assisi op wiens gedenkdag we dierendag vieren, is daar met de keuze van de laatste paus verandering in gekomen. Paus Franciscus, die zijn naam koos in verwantschap met de heilige, koos ook voor het ‘programma’ van die heilige. Een ‘programma’ wat staat in het teken van de navolging van Christus, het instaan voor de armen, het doen van werken van Barmhartigheid.


De parochie St. Petrus’ Stoel organiseert drie avonden:

 

FranciscusWoensdag 1 oktober De heilige Franciscus van Assisi
Wie is hij en wat heeft hij met barmhartigheid. Broeder Bert Tilmans o.f.m.conv. die delen van het jaar in Assisi woont zal deze avond samen met leden van het pastoraal team hierover vertellen.

 
Maandag 6 oktober Werken van Barmhartigheid aan de hand van iconenGeert Husstege

Iconen gemaakt door icoonschrijver Geert Hüsstege, die deze avond samen met diaken Rob Kosterman zal inleiden. Van Geert Hüsstege ging eerder een andere iconenreeks het land rond en werd de verzamelicoon zelfs aangeboden aan de paus. Deze nieuwe reeks verbeeld de werken van barmhartigheid, zowel voor ons handelen als die voor onze geest.
 


franciscus de nederigheid aan de macht

Woensdag 15 oktober Paus Franciscus

Wat heeft de huidige paus met barmhartigheid en waarom heeft hij voor dit ‘programma’ gekozen? Christian van der Heijden, werkzaam bij de KRO en schrijver van het boek “De nederigheid aan de macht”, heeft zich zeer goed ingelezen in het leven van de huidige paus en schetst deze avond lijnen door zijn leven die te maken hebben met barmhartigheid en nederigheid, datgene waar de paus veelvuldig toe oproept.

 

 

Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee voor u klaar. De avonden beginnen om 20.00 uur en zijn uiterlijk 22.00 uur afgelopen. De toegang is gratis!
PAROCHIE ST. PETRUS’ STOEL