Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Mgr. Hurkmans betuigt medeleven bij vliegramp Oekraïne

Afdrukken PDF

vlag halfstok.s

Samen met de Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft mgr. Hurkmans met grote ontsteltenis kennisgenomen van het bericht over de vliegramp in Oekraïne die op 17 juli jl. heeft plaatsgevonden, en waarbij een groot aantal landgenoten is omgekomen. De bisschop verneemt dat er ook vele Brabanders slachtoffer zijn geworden. Het medeleven van de bisschoppen gaat eerst en vooral uit naar de familieleden en vrienden van de slachtoffers die door deze ramp zijn getroffen.

 

“Wij roepen alle gelovigen op om alles te doen wat mogelijk is om de nabestaanden op te vangen en te ondersteunen. En wij roepen alle gelovigen op om in de vieringen op komende zondag de slachtoffers in de barmhartigheid van God aan te bevelen en te bidden om kracht en moed voor de nabestaanden,” aldus de voorzitter van de Bisschoppenconferentie, kardinaal Eijk.
Mgr. Hurkmans heeft een gebed geformuleerd, en opgestuurd naar de parochies, dat in de voorbede gebruikt kan worden. Zelf gaat hij voor in een gildemis in Maren-Kessel waarin hij op gepaste wijze ook aandacht zal besteden aan dit vreselijke ongeluk.