Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

20 juni 2014: Wereldvluchtelingendag

Afdrukken PDF

wereld vluchtelingendag 2014

De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vluchteling. Sinds 2009 wordt in Eindhoven extra aandacht gegeven aan deze dag.

Vluchten doe je nooit voor je plezier. Ieder mens heeft het recht om te vluchten en om op een veilige plek asiel aan te vragen.
Een heel klein gedeelte van de grote stroom vluchtelingen vraagt asiel aan in Nederland. Zij leven ook hier vaak lang in onzekerheid en zijn beperkt in hun mogelijkheden. Zij mogen niet werken, niet studeren en moeten vaak op straat leven. Nog al eens kunnen zij niet terug naar hun eigen land. Wat dan? Het is geen leven als je nergens een toekomst kunt opbouwen.
Met name de kerken hebben vanaf 2009 in hun vieringen aandacht gevraagd voor deze mensen in de knel. Ook dit jaar zullen zij dit doen in het weekend vóór of na 20 juni.

Op donderdag 19 juni wordt om 16.30 uur in de Catharina kerk een tentoonstelling geopend over Frontex, de organisatie die de Europese grenzen bewaakt met alle gevolgen van dien. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot half augustus.

Vrijdag 20 juni is in deze kerk een middagviering rond Wereldvluchtelingen Dag.
Deze viering is om 12.15uur waarbij u allen van harte welkom bent.

Vluchtelingen in de Knel en Liturgie groep middagpauze dienst Catharinakerk