Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Chrismaviering in de St. Jan in Den Bosch

Afdrukken PDF

Op woensdag 20 april wijdt de bisschop de heilige oliën. De diepste betekenis van de zalving met heilig olie en chrisma (olie met balsem gemengd) is dat iemand doortrokken wordt met de geest van Jezus, met de Geest waarmee Jezus gezalfd is.

Denk maar aan het doopsel, het vormsel en de priesterwijding. Daar betekent de zalving met chrisma dat je gesterkt wordt met de Geest van Jezus.

Jezus had in zijn leven veel aandacht voor de zieken. Zij wilden Hem aanraken, want er ging een kracht van hem uit. Dit herkennen wij in de olie voor de zieken. De ziekenzalving wil helen, versterken, genezen.

Als u mee wilt gaan, dient u zich uiterlijk 15 april a.s. op te geven, dan kunnen we bepalen met hoeveel auto’s we gezamenlijk naar Den Bosch rijden. U kunt zich opgeven bij pastoraal werker Henry Vermeulen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of u kunt hem bellen op telefoonnummer 040 269 75 63 op maandagmiddag tussen 13:00 – 16:30 uur.

U kunt ook op eigen gelegenheid gaan, de viering begint om 19:00 uur.