Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Alpha-cursus 2014

Afdrukken PDF

HAlphaet afgelopen jaar alleen al zijn wereldwijd ruim 45.000 cursussen gegeven, waarvan meer dan 1500 in Nederland. Waarom hebben meer dan veertien miljoen mensen de Alpha-cursus gevolgd? Waarom organiseerden de Rooms Katholieke kerk, Nederlands Gereformeerde kerk, Lichtstad,   Kruispuntgemeente en Schootsekerk deze winter voor de 5e keer gezamenlijk een Alpha-cursus? Kom naar de open avond en ontdek het zelf! Jong en oud, gelovig, niet-gelovig en anders-gelovig, vragen of twijfels, u en jij bent allen van harte uitgenodigd!

De ervaring is dat het heel gezellig is en u nieuwe vriendschappen sluit. U eet samen én u maakt kennis met het christelijke geloof! Samen gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als: "Is er meer? Waar leef ik eigenlijk voor?" Korte inleidingen en het napraten hierover in kleine groepjes (waar geen enkele vraag gek is) en dit alles in een heel gemoedelijke, open sfeer. De cursus is gratis en bestaat uit 10 avonden en een kort weekend.

In januari start er weer een nieuwe Alpha-cursus. Deelnemers aan deze interkerkelijke Alpha-cursus maken in 13 bijeenkomsten kennis met de kernpunten van het christelijk geloof. Iedere avond start met een inleiding waarna in groepjes verder wordt gepraat. De volgende thema’s worden onder meer besproken: wie is Jezus, waarom bidden, hoe leidt God ons? Voor meer informatie zie:
http://www.alpha-cursus.nl


Informatie avond
Er is een informatie avond gepland: Woensdag 15 Januari 2014, 20:00u Morgenster, Mercuriuslaan 1b, 5632 EE,  Eindhoven. De avond begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom voor een introductie op de Alpha-cursus en een gezellig drankje na afloop. Naast uitleg over de inhoud en de opzet van de cursus zullen enkele cursisten, die eerder de Alpha-cursus hebben gevolgd, vertellen hoe ze dit beleefd hebben


Cursus voorjaar 2014
De cursus start woensdagavond  22 januari 2014 om 19:00 – 22:00 uur.


Info
Voor meer informatie: zie www.alpha-cursus.nl of neem contact op met José Huizer (040-3686063) of Ronald Begeer (040-2794210).


Inschrijven

U kunt zich aanmelden per E-mail bij Irene Appel Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bij Ronald Begeer Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

U kunt zich direct online inschrijven.