Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Inloophuis voor dak- en thuislozen in de oud-katholieke parochie aan de Boschdijk

Afdrukken PDF

oud katholieken maria magdalena

OUD-KATHOLIEKE PAROCHIE EINDHOVEN

MARIA MAGDALENA

Vanaf zaterdag  7 december a.s. verleent de oud-katholieke parochie van de H. Maria Magdalena in samenwerking met de Stichting St. Cathrien (Stadskerk) gedurende de wintermaanden op zaterdagen van 10.00 – 15.30 uur gastvrijheid aan dak- en thuislozen die behoefte hebben aan een warme plek, een kopje koffie of thee en een gezellig gesprek. Het geheel wordt gerund door vrijwilligers. Plaats: koffieruimte van de kerk aan de Boschdijk, ingang Jan Duikerlaan Eindhoven.

Doordat de koffieruimte in de St. Cathrien op zaterdagen verhuurd is, kunnen de dak- en thuislozen in de wintermaanden op die dagen nergens in Eindhoven terecht om even te ontvluchten aan regen, wind, kou en sneeuw. De oud-katholieke parochie van de H. Maria Magdalena is door de Stichting St. Cathrien, die al 25 jaar dak- en thuislozen gastvrijheid verleent, benaderd met het verzoek om haar koffieruimte te mogen huren voor deze doelgroep. In het kader van het project “Open Kerk” heeft het parochie bestuur gemeend aan dit verzoek tegemoet te komen.

Onlangs, op 20 november, zijn de directe omwonenden van de kerk op de hoogte gesteld van de voorgenomen plannen. Hierbij waren naast zestien omwonenden, enkele parochianen, leden van de Beheerscommissie, wijkagent Jeroen de Weijer, gemeentelijke wijkkcoördinater Maurice Delil, ook de leden van de organisatie aanwezig. Te weten Paul Horbach, St. Cathrien, Rob Kosterman, RK- diaken St.Petrus/St.Cathrien en Peter Driessen, pastoraal assistent OKK. In deze open en eerlijke bijeenkomst zijn er met de buurtbewoners schriftelijke afspraken gemaakt over zaken als huis- en omgevingsregels, toezicht en terugkoppeling. Drie buurtbewoners hebben zich bereid verklaard om samen met de organisatoren regelmatig overleg te voeren.

Het inloophuis wordt begeleid door vrijwilligers en een professionele veiligheidsmedewerker. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de organisatie van St.Cathrien en de oud-katholieke parochie.
De parochie van de H. Maria Maria Magdalena wil een eigentijdse kerk zijn die open staat voor iedereen die daar behoefte toe voelt. Zij wil geen naar binnen gekeerde organisatie zijn voor alleen de zon- en feestdagen, maar juist inspringen in maatschappelijke en geestelijke noden en wensen. Ook is het de bedoeling dat de kerk haar deuren in de week wat vaker openzet ten behoeve van hen die een stilte plek zoeken, of een moment van bezinning wensen. In januari zal hierover meer bekend zijn. Ook zijn er plannen om gezamenlijke vieringen en/of overdenkingen te houden samen met en door de gasten van de zaterdagse inloop. Hierbij is een ieder die zich geroepen voelt van harte welkom.

Informatie:
Paul Horbach, voorzitter St. Cathrien 5118/