Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Concert la Bonne Espérance

Afdrukken PDF


Poster kerstconcertWe vallen misschien met de deur in huis. Excuses daarvoor. De Petruskerk -- als gebouw --moet bij de tijd gebracht worden. Eigentijds gemaakt worden zodat we kunnen voldoen aan de eisen die de nieuwe tijd stelt.
Het is net als bij U thuis: de badkamer moet vernieuwd worden, er moet worden geschilderd, een paar ramen moeten worden vervangen door thermopane, er moet een nieuwe stereo-installatie komen omdat een geluidsbox het niet meer doet en de cv ketel moet er ook uit omdat je met een nieuwe de aanschaf er na 4-5 jaar al uit hebt.
De Petruskerk kent dezelfde problemen: De verwarming is zeer verouderd, het orgel moet worden gerestaureerd, een aantal glas in loodramen zijn kapot, de verlichting is ouderwets en moet ook nodig energiezuinig worden gemaakt.
Een klein probleem: is daar (voldoende) geld voor? We zullen het kort maken: nee, dat geld is er (nu) niet. Maar…. zou het benodigde geld bij elkaar te krijgen zijn? Het antwoord is ja! Maar alleen als we er samen de schouders onder zetten. “We” betekent het Parochiebestuur en een speciale fondsen-wervingsgroep, u en anderen die onze parochie en kerk een goed hart toedragen.
Die fondsen-wervingsgroep is inmiddels gevormd; officieel heet die: Vrienden van St. Petrus. Onze pastoor doet uiteraard ook mee.
De eerste resultaten zijn er al. In 2014 wordt de verlichting vernieuwd. Er komt een moderne LED verlichting in de kerk.
Grote betrokkenheid en een breed draagvlak binnen en buiten de parochie is essentieel om de Petruskerk een belangrijker plaats te geven in de Woenselse gemeenschap. De kerk moet daarom geschikt gemaakt worden voor meerdere doeleinden en voor meerdere doelgroepen. Hiervoor wordt in 2014 een interessant programma gemaakt.
Het kerstconcert van La Bonne Espérance is er een eerste voorbeeld van multifunctioneel gebruik van de kerk.
We hopen dat U in 2014 vertrouwd raakt met de gedachte wat extra’s voor onze kerk te doen. Maar eerst bieden we U allen een mooi concert aan. Meer info over de Vrienden van St. Petrus wordt op 13 december gegeven.

 

 

Voor het programmaboekje, klik op de volgende link:

Programmaboekje concert 13 december 2013

 

We zien U heel graag op ons gratis kerstconcert op 13 december 2013 om 19.30 uur in de Petruskerk.

Zet het in Uw agenda!!!!!!!

Foto's kerstconcert La Bonne Espérance 

Veel nieuwe Vrienden na het kerstconcert van La Bonne Espérance