Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Kerk in Nood kennismaking

Afdrukken PDF

kerk in noodOm ons kennis te laten maken met vervolgde Christenen en Christenen in nood verzorgt Kerk in Nood op woensdag 30 oktober 2013 om 19.30 uur in het Kerktrefcentrum St. Petrus (kloosterdreef 31) een lezing over “De Kerk in nood anno 2013”.

Het verhaal dat we ontvingen van een dominee uit Nigeria spreekt boekdelen. “Tijdens een aanval van extremisten op ons dorp probeerden wij allemaal uit huis te vluchten. We renden alle kanten op. Maar mijn vrouw en dochter kwamen niet snel genoeg weg. Zij werden, als vluchtende wilde dieren, neergeschoten. Toen ik eindelijk weer bij mijn vrouw was keek ze me aan en vroeg: ‘Is dit nu het einde? Kan ik nu nooit meer bij je zijn?’ ‘Houd vast aan je geloof in Jezus’ zei ik tegen haar. ‘We zullen elkaar weerzien en nooit meer gescheiden zijn.’ Met haar laatste krachten drukte ze mijn hand tegen haar gezicht: ze sloot haar ogen en stierf. “

“Toen rende ik naar mijn dochtertje en begon te bidden. Ik zag dat ook zij dood ging. Ze fluisterde me in dat de mannen haar toeschreeuwden dat ze wel eens wilden zien hoe Jezus haar nu zou komen redden. ‘Papa’, zei ze, ‘ik heb gezegd dat Jezus mij al hééft gered en dat, als ik sterf, voor eeuwig bij Hem zal zijn.’ Mijn dochtertje is 13 jaar geworden.”

Veel mensen in ons land zijn onbekend met deze verhalen en weten niet wat Christenen in andere landen door maken. Tijdens deze lezing geven Joris van Voorst, directeur van Kerk in Nood Nederland, en Peter van Hoof, medewerker PR & Communicatie, de vervolgde Christenen een stem en vertellen hun verhaal. Ook vertellen ze van het grote geloof en van de hoop in Christus die vele van hen hebben. Dat geloof en die hoop kunnen voor ons een bron zijn voor ons geloof.

Plaats: het Kerktrefcentrum (Kloosterdreef 31)
Datum: woensdag 30 oktober 2013
Tijd: 19.30 uur aanvang 22.00 uur afsluiting