Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Lezing iconenschilder Geert Hüsstege

Afdrukken PDF

 

 

icoonIconen vensters naar de hemel

"Iconen brengen de kijker bij Christus die het centrum is van het geloof en bevestigen door hun schoonheid de toeschouwer in zijn gelovig bezig zijn..."

De iconenschilder Geert Hüsstege werkt ruim twintig jaar in deze bijzondere schilderkunst en maakt deze eeuwenoude voorstellingen in Russische stijl.

Recentelijk heeft hij 15 iconen speciaal geschilderd bij gelegenheid van het Jaar van het geloof, deze geven in compositie en kleur de grote momenten weer uit het leven van Christus. Rondom zijn geboorte, zijn openbare leven, zijn lijden en sterven, zijn opstanding uit de dood en de gebeurtenissen daarna.

Woensdagavond 11 september van 20.00 - 21.30 uur komt hij hierover vertellen in het Kerktrefcentrum van de Petruskerk aan de Kloosterdreef. Vanaf 19.30 uur staan de koffie en thee klaar. Graag vooraf aanmelden door het sturen van een email naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bellen naar 040 269 75 62.

Tijdens het Open kerkenweekend van 14 en 15 september bent u in de gelegenheid om de 15 iconen te bezichtigen in de Petruskerk. Naast de iconen is de neogotische kerk, met zijn kerkelijke kunst, op zich al een bezoek waard. Zaterdag is de kerk open van 10.00 tot 16:00 uur en zondag van ongeveer 11.00 (na de viering) tot 16.00 uur. Er zijn mensen aanwezig die u graag ontvangen en wegwijs willen maken in de kerk.