Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Alpha-cursus 2013, iets voor jou?

Afdrukken PDF

AlphaBen je op zoek naar de zin van het leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Ben je op zoek, maar heb je geen idee waarnaar? Of wil jij je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha-cursus echt iets voor jou.


In het najaar van 2013 wordt weer een interkerkelijke Alpha-cursus in Eindhoven gegeven. Deze introductiecursus voor het christelijk geloof wordt georganiseerd door een 5-tal kerken: de twee rooms-katholieke parochies van Eindhoven, de Kruispuntgemeente, de christelijk gereformeerde Schootsekerk, de Nederlands gereformeerde kerk en evangelische gemeente de Lichtstad.

Meer dan 16 miljoen mensen van over de hele wereld hebben al een Alpha-cursus gevolgd. Deelnemers aan de Alpha-cursus eten samen en maken kennis met het christelijke geloof. Deelname staat vrij voor iedereen die meer wil weten over het christelijke geloof of zijn kennis wil opfrissen. Een avond bestaat uit een korte inleiding waarna er in kleine groepjes gezocht wordt naar antwoorden op vragen als ‘is er meer tussen hemel en aarde?’ en ‘waar leef ik eigenlijk voor?’ en dit alles in een heel gemoedelijke, open sfeer.

Tijdens de vrijblijvende informatieavond op dinsdag 17 september kunt u een beter beeld krijgen over de inhoud van de cursus. U bent van harte welkom om 20.00 uur. De eerste cursusavond is op 24 september. De wekelijkse avonden beginnen om 19.00 uur met een warme maaltijd en duren tot ongeveer 21.30. De avonden vinden plaats in het Schootskwartier, Schootsestraat 47 achter de kerk. De gratis te volgen Alpha-cursus bestaat uit 10 avonden en een kort weekend.

Ga voor meer informatie naar: www.alpha-cursus.nl 
U kunt zich aanmelden via deze link