Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Monument doodgeboren kind

Afdrukken PDF

Monument doodgeboren kind

De inzegening van het nieuwe monument – dat ook bedoeld is voor alle voortijdig gestorven kinderen – komt naderbij. Zondag 30 juni is het tenslotte al heel snel. Zoals al eerder via het P’S nieuws gemeld wordt het monument op het kerkhof achter de Petruskerk aan de Kloosterdreef, ingezegend na de Eucharistieviering in de Petruskerk op zondag 30 juni van 10.00 uur. Dat betekent dat we ongeveer tussen 11.00 en 11.15 uur vanuit de kerk met iedereen die dat wil in processie naar de begraafplaats gaan. Aldaar worden enkele korte toespraakjes gehouden, wordt er een toepasselijk gedicht voorgedragen en zal pastoor Goris het monument inzegenen.  De plechtigheid bij het nieuwe monument duurt ongeveer 15 minuten.

Daarna gaan we koffie of thee gebruiken in het Kerktrefcentrum waar u o.a. in gesprek kunt gaan met de beeldend kunstenaar Frater Leo Disch O.S.B. In het 1e P’S nieuws na de vakantie hopen we een mooi verslagje met wat foto’s van de plechtigheid te kunnen publiceren.

Mocht u het misschien nog vergeten zijn: we hebben van flink wat  parochianen al een behoorlijk bedrag ontvangen, maar de “oplooplaan” naar het monument zouden we ook nog willen verbeteren. Dus uw bijdrage is nog steeds van harte welkom op rekeningnummer 15.82.00.543 t.n.v. Parochie St. Petrus Stoel, onder vermelding van”gift beeld”. Heel hartelijk dank bij voorbaat!!

Werkgroep monument voor het doodgeboren kind