Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Monument doodgeboren kind

Afdrukken PDF

 

Monument doodgeboren kindZoals in het vorige P'S nieuws gemeld, is een werkgroep bezig met een nieuw monument op het Petruskerkhof ter vervanging van het in 2011 gestolen monument. Een beeldend kunstenaar, Frater Leo Disch O.S.B. van de Abdij St. Benedictusberg in Lemiers in Zuid Limburg, is hard aan het werk om het monument tijdig af te krijgen.

De tekening van het monument geeft een beeld van hoe het eruit gaat zien. Het krijgt een totale breedte van 200 cm en een maximale hoogte van 190 cm. Het feitelijke beeld (110 cm) is een moeder met kind en staat op een sokkel. Daarachter komen twee hardstenen platen met daarop een Bijbeltekst. Het beeld is van neolith, een kunsthars.

De inzegening van het monument is gepland op zondagmorgen 30 juni a.s. na afloop van de eucharistieviering van 10.00 uur in de St. Petruskerk. Hierover volgt nadere informatie.   Vorige keer is ook gemeld dat we nog wat financiën tekort komen. De eerste giften van parochianen zijn inmiddels al binnen. We hebben echter nog wel een flink bedrag nodig.

U kunt uw bijdrage storten op bankrekening 15.82.00.543 t.n.v. Parochie St. Petrus’ Stoel, o.v.v. ‘gift beeld’. Alvast heel, heel hartelijk dank! Werkgroep monument voor het doodgeboren kind.