Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Taizéviering

Afdrukken PDF

Kruis TaizeGebed, stilte en zang in de stijl van Taizé in de kapel van het Heilig Hart (in Woonzorgcentrum Kronehoef)

De meditatieve gebedsdiensten, ontstaan vanuit het Franse dorp Taizé, zijn wereldwijd verbreid. In Nederland zijn er meerdere Taizé gebedsgroepen die met elkaar samenwerken maar waarbij iedere groep ook een eigen stijl heeft en dit op een gelovige en christelijke wijze weergeeft, waar ieder zich in kan vinden.

De inhoud van deze gebedsdienst bestaat uit samenzang, persoonlijke voorbede, een meditatiemoment, het lezen van het Evangelie en een gezellig moment ter afsluiting.

De deur staat vanaf 19.00 uur voor ieder open. We repeteren dan de gezangen, waarna u de stilte in mag gaan, die door meditatieve muziek wordt begeleidt zoals deze in de gezangen wordt gezongen.

Zoals iemand uit een andere Taizé gebedsgroep haar ervaring omschrijft: ‘In een kleine groep waren we bij elkaar, waarin zang, stilte en gebed elkaar afwisselen. Iedere maand kijk ik uit naar deze avond, waarin ik veel warmte, respect, openheid, aandacht, maar vooral veel verbondenheid met elkaar mag ervaren. Een echte "omarming" ...Ik wens het iedereen toe om deze avond mee te komen beleven.”

Daarom nodigen we u als geloofsgemeenschap graag uit op: vrijdag 1 maart 2013 om 19.00 uur

Taizé gebedsgroep p/a Kloosterdreef 31 5623 DB  Eindhoven
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.