Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Plechtigheid van de uitverkiezing-2013

Afdrukken PDF

In ons bisdom bereiden zes volwassenen zich sinds een jaar voor op hun doop. Drie van hen volgen de catechese in het catechumenaatscentrum Eindhoven: de kerk van St.Petrus’Stoel. Tijdens de paaswake zullen deze volwassenen in hun eigen parochiekerk worden gedoopt en het vormsel ontvangen en mogen zij volledig deelnemen aan de eucharistie

Inschrijving 5Hieraan voorafgaand zijn zij, tijdens de eucharistieviering op zondag 17 februari in de St.Jan in ’s-Hertogenbosch, ingeschreven in het catechumenregister. Een keer per jaar – op de eerste zondag van de veertigdagentijd – vindt deze plechtigheid van de uitverkiezing plaats onder leiding van de bisschop. Met de opname in het catechumenregister sluiten de doopleerlingen de periode van chatechumenaat af. Tijdens de komende weken bereiden zij zich verder voor op het ontvangen van de sacramenten.

Na afloop van de viering werden we hartelijk onvangen door de Bisschop. De koffie en vlaai smaakten heerlijk en de warmte van het Bisschoppelijk huis verdrong snel de kou die in de St. Jan heerste op deze winterse dag.

Foto's van deze uitverkiezing kunt u hier vinden.