Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Kinderen in de kerk? Ja, graag!

Afdrukken PDF

 

kindernevendienstKinderen hebben de toekomst en we mogen hopen en bidden dat zij straks de tradities van de kerk en de rijkdom van het geloof doorgeven aan de volgende generatie, zoals wij dat hebben gedaan voor ónze kinderen. Om ze vertrouwd te maken met de gebruiken in de kerk, is het belangrijk dat we onze kinderen meenemen naar de viering. Maar…dat kan nog wel eens een lange zit voor ze zijn als ze eigenlijk niet veel snappen wat die pastor allemaal doet en zegt! Daarom is er in de Petruskerk de mogelijkheid om uw kinderen mee te laten doen met de Kinderwoorddienst of vooraf naar de crèche te brengen.
Meteen na de begroeting door de pastor worden de kinderen uitgenodigd met twee werkgroepleden  mee te gaan naar een aparte ruimte in de kerk, waar hun het evangelieverhaal van die dag op een begrijpelijke manier verteld wordt. Er wordt uitgelegd waar het over gaat en er wordt samen gepraat over wat dat voor ons in ons dagelijks leven kan betekenen. Ook maken we een werkje dat aansluit bij het thema.
Ook in de crèche worden de kinderen, afhankelijk van hun leeftijd, zinvol en gezellig beziggehouden.  De werkgroepleden zijn blij met elk kind dat mee komt doen, soms is het er één, een andere keer komt er een hele groep van tien kinderen naar voren of komen er vijf naar de creche in het kerktrefcentrum naast de kerk. In elk geval is iedereen welkom voor de creche en de kinderwoorddienst elke derde zondag van de maand (Voorheen was dit de tweede zondag).
We hopen dat dit een fijne nieuwe traditie gaat worden want kinderen horen erbij in de kerk!