Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Zesweekse geloofscursus 'Opnieuw Beginnen'

Afdrukken PDF

Foto cursus opnieuw beginnenZesweekse geloofscursus ‘Opnieuw Beginnen’ van start per 1 maart a.s.
(Her)ontdek je relatie met God! Vrijdagavond 1 maart a.s. gaat in de Jorisparochie de zesweekse geloofscursus Opnieuw Beginnen van start. Deze cursus wil een handreiking bieden aan hen die op zoek zijn naar een nieuw begin in hun geloof. Of ernaar zoeken hun geloof te verbinden met hun dagelijkse leven. De cursus biedt een mogelijkheid voor persoonlijke geloofsverdieping en uitwisseling hierover met anderen.

Programma
Elke cursusavond is er een inleiding door een spreker, waarna er gelegenheid is om in kleine groepen hierover door te spreken. De cursus kan dan ook prima gevolgd worden als bijvoorbeeld follow-up van de Alphacursus, maar ook zonder dat is ieder welkom. Er zal een aparte kleine groep van jongeren gevormd worden, zodat zij met hun eigen leeftijdsgenoten  over de inleiding door kunnen praten.

Data en onderwerpen
De cursusdata en bijbehorende onderwerpen zijn: 1 maart (Godsbeelden), 8 maart (Geloven), 15 maart (Jezus ontmoeten), 22 maart (Verzoening bevrijdt, tevens maandelijkse Open Avond in de Jorisparochie), 12 april (Leven krijgt toekomst door de verrijzenis) en 19 april (De heilige Geest brengt een nieuw begin). Het verdient sterke voorkeur om de cursus in zijn geheel te volgen, omdat de onderwerpen van de avonden op elkaar voortbouwen. Het cursusboek biedt handreikingen om ook thuis bij het thema van de betreffende avond stil te staan. De vierde cursusavond is tevens de maandelijkse Open Avond van de Jorisparochie, dus u bent ook – mocht u niet de hele cursus kunnen of willen meemaken – deze ene avond van harte welkom.

Tijd en locatie
De avonden duren van 19.30 uur tot 22 uur en gehouden in het parochiecentrum aan de St. Jorislaan 51 in Eindhoven. De kosten zijn 20 euro per persoon voor de cursus (o.a. voor het cursusboek) en een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee/drankje. Informatie & opgave U kunt zich opgeven voor de cursus vóór 23 februari a.s. (om verzekerd te zijn van een cursusboek) via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via (040) 243 14 27 (Mariette Jansen) of via (06) 120 47 967 (Mirjam Spruit). S.v.p. bij aanmelding ook uw geboortedatum vermelden. De cursus Opnieuw Beginnen wordt uitgegeven en aanbevolen door de Nederlandse bisschoppen. De cursus wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de pastoor door vrijwilligers van de Jorisparochie te Eindhoven met gastsprekers uit het hele bisdom.Voor de folder, klik op onderstaande link.

Folder Opnieuw Beginnen 2013