Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Catechumenaat 2013

Afdrukken PDF

Catechumenaat

 

Het komt met regelmaat voor dat volwassenen de stap om gedoopt te willen worden sterk overwegen. Er leeft in hen dikwijls een diep verlangen om ook het dagelijks leven in te richten met Christus en te behoren tot de grote familie rond Christus: de Kerk. In ons land gaat het jaarlijks om ruim 1000 volwassenen. De weg naar opname in de Kerk is er een om heel goed voor te bereiden. Het is geen kwestie van korte termijn.

Ook in Eindhoven wordt een speciaal traject aangeboden om goed voorbereid opgenomen te worden in de Kerk. In 2013 start er weer een voorbereidingssessie, het zogenaamde catechumenaat. Echt geïnteresseerden kunnen zich op geven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

In de regio rond Eindhoven, komen we op maandag avond eens in de veertien dagen bij elkaar, van 18.30 tot ca 19.30 uur(met een nieuwe groep kan overlegd worden over een ander tijdstip)De groep staat onder leiding van Drs. H. Vermeulen, pastoraalwerker Parochie St. Petrus' Stoel te EindhovenHet adres van samenkomst Kloosterdreef 31 5623 DB Eindhoven.eventuele info.  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Kandidaten die zijn aangemeld voor het nieuwe catechumenaatstraject in 2013 worden uitgenodigd op het bisdom voor een korte kennismaking, toelichting op het catechumenaatstraject en doorverwijzing naar één van de vier centra. Deze bijeenkomsten staan gepland op: donderdagavond 20 december 2012 en op donderdagavond 10 januari 2013.Kandidaten ontvangen schriftelijk een uitnodiging voor één van beide avonden en gegevens wat betreft tijd en locatie.

 Let op: om deel te nemen aan het catechumenaatstraject van 2013 is aanmelding vóór 10 januari 2013 nodig. Een nieuw traject begint pas weer in januari 2014!

Meer informatie: neemt u contact op met het diocesaan vormingscentrum. T: 073- 523 20 57.