Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Speciale cursus vanwege het Jaar van het Geloof

Afdrukken PDF

 

jaar van het geloof

De wereldwijde viering van het Jaar van het Geloof beoogt velen tot een (hernieuwde) ontmoeting met Christus te brengen. In de sacramenten ontmoeten we de verrezen Christus. Daarom biedt het bisdom twee cursussen aan rond de initiatiesacramenten: ‘Leven vanuit de Eucharistie’ en ‘Leven vanuit Doopsel en Vormsel’. Als eerste wordt de cursus ‘Leven vanuit de Eucharistie’ aangeboden.

Al bijna tweeduizend jaar vieren christenen Eucharistie.  Ze doen dat in parochiekerken en kloosterkapellen, in imposante kathedralen en eenvoudige dorpskerkjes. De ene keer ingetogen en sober, een andere keer opgeluisterd met prachtige gezangen. Wekelijks of soms ook dagelijks komen gelovigen bijeen om de Eucharistie te vieren. De Eucharistie is immers bron en hoogtepunt van kerkelijk leven. Toch vinden we het vaak moeilijk om ons geloof in de Eucharistie te verwoorden, om de nabijheid van de Heer te beleven en Hem een plaats te geven in het persoonlijk leven van alledag. We vieren de Eucharistie, maar begrijpen we deze ook? En leven we er vanuit? De cursus ‘Leven vanuit de Eucharistie’ wil bijdragen aan een bezinning op het sacrament van de Eucharistie om de rijkdom ervan te verstaan en de beleving ervan, tijdens de viering maar zeker ook in het dagelijks leven, te bevorderen. Vanuit zes invalshoeken, die we vanuit de Bijbel verkennen, willen we doordringen in het hart van de Eucharistie: - Christus’ lijden, sterven en verrijzen - De voetwassing - De bruiloft van Kana - De broodvermenigvuldiging - De Emmausgangers en de zending - De overgeleverde woorden en gebaren

Data en plaatsen: Op woensdag 28 november; 12 december; 19 december; 9 januari; 23 januari en 30 januari. De avonden beginnen om 19.45 uur en vinden plaats in de pastorie van de St. Joriskerk.

Kosten: bijdrage van € 30,- per persoon.

Aanmelding Dit kan nog tot woensdag 28 november stuur een e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.