Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Pauselijke onderscheiding Mari

Afdrukken PDF

MariToespraak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organist Mari van den Brandt kreeg na de eucharistieviering van 29 juli 2012 in de Petruskerk, met zang door het Kefaskoor, de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice uitgereikt door pastoor Goris en erepastoor Papenburg.

Mari vierde, na een paar maanden uitstel wegens ernstige ziekte, dat hij 14 maart j.l. al 65 jaar als kerkorganist werkzaam heeft mogen zijn.
Op veertienjarige leeftijd zat hij in zijn geboortedorp Haarsteeg al aan het orgel in de kerk waar zijn opa 67 jaar organist zou zijn.
Aan het Brabants Conservatorium in Tilburg haalde hij het getuigschrift kerkmuziek en koordirectie. Huub Houet, organist in de Catharinakerk, was zijn leermeester. Gregoriaans is zijn favoriete kerkmuziek. Verder houdt hij ook van klassieke orgelmuziek van Bach, Händel en Pachelbel. Hij begeleidt enkele koren, maar vooral het Kefas koor in de Petrus kerk.
Wij willen hem graag feliciteren met deze onderscheiding en hopen dat Mari ondanks zijn zwakke gezondheid nog lang de zang in de kerken zal kunnen begeleiden!MariSpeld