Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

zaterdag 10 maart 2018: derde lezing 'Benedictijns Drieluik'

Afdrukken PDF

 BenedictusOp zaterdag 10 maart vindt de derde lezing plaats in het ”Benedictijns Drieluik”: Sint Benedictus als leidsman voor ons leven in de huidige tijd.
Als wij als niet-kloosterlingen Christus in ons leven willen navolgen, kunnen wij ons laten inspireren door de aanwijzingen die Sint Benedictus daarvoor geeft in zijn Regel. Zoals oblaten dat doen, mensen die zich als leek verbinden met een Benedictijns klooster. Namelijk wie oblaat wordt, legt een hele innerlijke weg af. Er is natuurlijk de aantrekkingskracht van het ideaal. Daartegenover staat de dynamiek van je eigen leven. Want je groeit als mens telkens weer verder, en nu en dan doen zich veranderingen voor, ook van binnen. Zoals bij elke vorm van geestelijke oefening, beweegt ook de oblaat zich tussen tijden van inspiratie en frisse bezieling enerzijds, en tussen patronen, valkuilen, leegte en dorheid anderzijds. Hoe blijf je dan toch staan in het leven, ondanks wat rondom je gebeurt? Hoe onderhoud je je relatie met God, en waarover hebben we het dan?


Broeder Adri Kortekaas, monnik van de Sint-Adelbertabdij in Egmond-Binnen, zal dit alles belichten vanuit zijn ervaringen als oblatenvader. Anders dan bij de twee vorige lezingen zal deze middag een sterker accent op ontmoeting krijgen. Er zal ruim tijd zijn om vragen te stellen, thema’s aan te snijden, verdieping te zoeken. Broeder Adri gaat graag met u in gesprek. U bent van harte welkom!
Zaterdagmiddag 10 maart 14.00 uur in het kerktrefcentrum St. Antonius abt. Vanaf 13.30 uur staat koffie/thee klaar. Aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.