Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

woensdag 21 maart 2018: Evangelisatie: praktische tips

Afdrukken PDF

evangeliserenWelke associaties roept evangeliseren bij u op? Is het negatief of positief? Gaat het over dwang of het doorgeven van een vreugdevolle boodschap?

 

Om meer over evangelisatie te leren komen er drie avonden aan, één bij elk van onze drie kerken. Vanuit het Centrum voor Parochiespiritualiteit komt Mirjam Spruit de avonden begeleiden. De avonden zijn een serie, maar ook uitstekend los te volgen én een goede voorbereiding op de marktmissie van zaterdag 19 mei, de dag voor Pinksteren.
Iedereen van onze parochie is van harte uitgenodigd om bij deze avonden aanwezig te zijn!


Dinsdag 20 februari bij de St. Antonius Abtkerk: Evangelisatie, help! Waarom zou je? Met onder andere verkenning van het begrip evangelisatie aan de hand van Lucas 19 en de vraag wat evangelisatie wel is en wat het niet is.


Dinsdag 6 maart bij de St. Thomaskerk: Hoe evangeliseer je? Deze avond gaat in op de verschillende vormen van evangelisatie en hoe dit vorm te geven in het dagelijks leven.


Woensdag 21 maart bij de St. Petruskerk: Evangelisatie: praktische tips Met als onderwerpen onder meer de rol van het gebed en tips voor het aanspreken van mensen.
Tijdens de avonden zal ook geput worden uit het Compendium voor de Nieuwe Evangelisatie, dat in 2017 is verschenen, met inspirerende teksten uit kerkelijke documenten van de afgelopen decennia.


Alle avonden duren van 20 tot 21.30 uur, vanaf 19.30 is er inloop met koffie en thee.
Aanmelden is niet verplicht maar wordt op prijs gesteld (vermeld naam en telefoonnummer): Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 040-2697561 (ma-vrij 9.30 tot 12.00 uur).