Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

23 januari 2018: Info-avond Alpha-cursus

Afdrukken PDF

Alpha.is er meer


Is geloven uit de tijd?


Geloven is uit de tijd. Wie gaat er nog naar een kerk? We bepalen ons leven immers zelf wel, zonder hulp van hogere machten. Die zijn trouwens onbewijsbaar en in elk geval onzichtbaar. 

 

Dit is de gangbare opvatting in West Europa. Maar is het wel zo? Er lijkt juist behoefte te bestaan aan zingeving.

 

Een aanwijzing daarvoor is het succes van de Alpha-cursus. Sinds het ontstaan in de jaren negentig hebben meer dan 200.000 Nederlanders die gevolgd.

 

Voor degene die zich afvragen waarom ze eigenlijk op aarde zijn, is er goed nieuws: Alpha start in januari opnieuw met deze boeiende cursus…

 

Wat is Alpha?

De cursus is ontstaan in een kerk in London en wordt sinds een jaar of 20 ook in Nederland gegeven. Men bespreekt de basiszaken van het christelijk geloof in 12 avonden en een weekend.

 

Alpha is geen gewone cursus en is er niet op uit mensen naar een bepaalde kerk te sturen. Om te beginnen is deze cursus gratis. Iedere vraag mag gesteld worden. Alle bijeenkomsten beginnen met een gezamenlijk warme maaltijd. Het is vrijheid blijheid, niemand is verplicht tot het eind te blijven. De leiding van de cursus zal meestal gewoon mee discussiëren. Discussie, uitwisselen van ervaringen en vragen is het hart van Alpha.

 

Inclusief de maaltijd duurt een avond ongeveer 2,5 uur.

 

De cursus wordt in Eindhoven gesteund door vrijwel alle christelijke kerken. Organisatoren van deze interkerkelijke cursus zijn: twee RK parochies, PKN-gemeente Kruispunt, Christelijk Gereformeerde kerk Schootsestraat, Nederlands Gereformeerde kerk, E.G. de Lichtstad en de Brug.

 

Informatieavond
Dinsdagavond 23 januari is er een vrijblijvende informatieavond zonder maaltijd, deze begint om 20.00 uur.

 

Deze wordt gehouden in de Adventskerk Camphuysenstraat 4 in de wijk Gestel, te bereiken met bus 15 en 16.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij de heer J. Leibbrandt, tel. 040- 251 79 44 of per mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Voor meer informatie zie: www.alpha-zob.nl