Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Wat is het Paastriduüm?

Afdrukken PDF

 

De Verrijzenis van Christus (Pasen) is de belangrijkste gebeurtenis in ons geloof. Maar het opstaan uit de dood is niet goed te verstaan zonder Christus’ sterven aan het kruis en ook niet zonder het laatste avondmaal en de overlevering aan hen die Hem zullen doden. De drie dagen mogen we als één geheel zien. Zo’n driedaagse heet in het Latijn met Pasen een Paastriduüm. Tijdens de gebedswaken willen we een brug slaan tussen de ene dag van het Triduüm en de daarop volgende.

Witte Donderdag 5 april “Waken bij de Heer

Aan het einde van de viering in de Petruskerk trekt een groep, met de Eucharistische gave, uit naar de kapel van het Heilig Hart. Daar zal men vooral in stille aanbidding bijeen zijn.

Goede Vrijdag 6 april “Waken bij het kruis"

paastriduum glas in lood

Aan het einde van de viering zal een groep, met het kruis, uittrekken naar de kapel van het Heilig Hart. Daar zal men rond een meditatieve tekst en in stilte bijeen zijn.

Paaszaterdag 7 april "Waken bij het licht"

Het licht van de paaskaars wordt aan het einde van de viering meegenomen naar de kapel van het Heilig Hart. Daar zal men de paaskaars van de kapel aansteken met het meegebrachte licht en in stil gebed bijeen zijn.

Paasmorgen 8 april “Vroeg in de ochtend…”

 

We verzamelen om 08:00 uur op het kerkhof van de Petruskerk, vervolgens gedenken we dat Hij leeft met een groet aan het Licht van de verrijzenis (in de kerk), waarna we verder trekken naar het kerktrefcentrum Petrus om Hem te herkennen in het breken van het brood. Aansluitend vindt er een paasontbijt plaats. We verzoeken u zich aan te melden voor de gebedswaken en zeker voor het ontbijt; dit kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via de telefoon op nummer 040-269 75 62 op maandag-, woensdag- of vrijdagmorgen.