Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Lichtritueel op de kerkhoven met Allerzielen

Afdrukken PDF

lichtritueel Allerzielen (002)De traditie van Allerzielen bestaat al erg lang in onze kerk, het extra verzorgen van de graven en het bezoeken van de grafzegeningen op de verschillende kerkhoven in onze parochie zijn al vele jaren een goede gewoonte geworden. Sinds twee jaar proberen we een nieuwe traditie hieraan toe te voegen, het bezoeken van de kerkhoven in het donker, met een door ons aangeboden lichtritueel.

Daarom zullen de kerkhoven van de Petrusparochie aan de Kloosterdreef, de Boschdijk, de Smetsakker en de IJsselstraat op Acht, op 2 november aanstaande in de avond tot 21.00 uur geopend zijn en zullen fakkels en lampen de hoofdpaden verlichten.

Aansluitend aan de avondvieringen van 19.00 uur in de St. Petruskerk en de St. Antonius Abtkerk zullen u kaarsjes uitgereikt worden, die we in processie samen naar de graven op de aangrenzende kerkhoven zullen brengen.

Voor de nieuwe website van de begraafplaatsen, klik op Begraafplaatsen

 

Op de begraafplaatsen aan de Boschdijk en aan de Smetsakker gaan er geen
vieringen aan vooraf, maar kunt u toch ook een kaarsje ontvangen. In alle gevallen zullen de kaarsjes ontstoken zijn met een vlammetje, diezelfde avond genomen van de paaskaars in de Allerzielenviering in een van de kerken.
U mag het kaarsje brandend achterlaten op het graf of bij de urnenplaats van uw geliefde overledene. Indien uw geliefde elders begraven of gecremeerd is, bij de algemene herdenkings- plaats.

 

Nog steeds zal er naast de Allerzielen avondviering tevens in de middag om 15.00 uur een gebedsdienst met individuele grafzegening gehouden worden op de kerkhoven aan de Kloosterdreef, de Boschdijk en de Smetsakker.

 

Bij extreem slecht weer wordt de avondopenstelling geannuleerd. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

 

Tijden van de bijeenkomsten op donderdag 2 november:

15.00 uur gebedsviering en/of individuele zegening van de graven op de begraafplaatsen Smetsakker, Kloosterdreef en Boschdijk.

19.00 uur Allerzielenvieringen in de Petruskerk, de St. Antonius Abt kerk en de Thomaskerk.

20.00-21.00 uur Avondopenstelling van de begraafplaatsen Smetsakkker, Kloosterdreef, Boschdijk en IJsselstraat (Acht), met lichtritueel