Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Thomas ziet Abraham

Afdrukken PDF

K17.01.01.s24 September jl. was een grootse dag! Wij vierden het 50-jarig bestaan van de Thomaskerk. Met vele handen van vrijwilligers was de kerk grondig schoongemaakt en prachtig met bloemen versierd. Helaas was het plein voor de kerk, dat overigens mooi gaat worden, nog niet helemaal klaar. K17.01.06.s

 

Bisschop Gerard de Korte ging met onze drie pastores voor in een prachtige Eucharistieviering, opgeluisterd door een koor, waarin het Thomaskoor en het Matheuskoor eendrachtig samengingen. De kerk was afgeladen vol. Bijna alle vroegere pastores en pastorale werkers en werksters waren als onze eregasten present. Jan van Gestel maakte op zijn bekende wijze foto’s en met Jan van den Broek hebben een aantal cineasten een videoopname gemaakt.

K17.01.17.s

Na afloop van de dienst is een gedenkboekje uitgereikt met als titel “Thomas ziet Abraham”, waarin de geschiedenis van de afgelopen vijfitg jaren werd geschetst. Voor mensen, die bij de viering niet aanwezig konden zijn, zijn nog exemplaren beschikbaar bij het parochiesecretariaat. In de voorhal was een tentoonstelling gemaakt met foto’s van de pastores, de koren en een aantal kunstvoorwerpen, die bij de opening van de kerk en in de loop der jaren zijn geschonken. Daarna is in een gezellig samenzijn onder genot van koffie met gebak en een drankje in de zijzaal van de kerk nagepraat.


K17.01.03.sAl met al denken wij met voldoening terug op deze viering en met dank aan de vele vrijwilligers, die zich -niet alleen voor deze dag!- voor de kerk hebben ingezet. Met de bisschop zien wij met vertrouwen de toekomst tegemoet, niet gespannen maar ontspannen. “Alles zal reg kom”!