Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

3 juni 2017: open dag begraafplaats Kloosterdreef

Afdrukken PDF

klakkermansgilde

Duurzaamheid \\ Begraven Natúúrlijk\ Begraven

Met de slogan 'Begraven natúúrlijk' wordt tijdens de Week van de begraafplaatsen het duurzame karakter van begraven en begraafplaatsen benadrukt en onder een breed publiek bekend gemaakt. Daarom zal de begraafplaats achter de St. Petruskerk aan de Kloosterdreef op zaterdag 3 juni van 10.00 tot 16.00 uur ook geopend zijn.

 

Na de persoonlijke uitvaart krijgt nu de duurzame uitvaart steeds meer aandacht. Tijdens de open dag zijn er verschillende uitvaartverzorgers en steenhouwers aanwezig, die u meer kunnen vertellen met betrekking tot een uitvaart: van kisten, grafmonumenten en urnen.
De aanwezige beheerders informeren u graag over wat tegenwoordig allemaal mogelijk is op een begraafplaats. Heeft u wel eens van graftrommels gehoord?

Speciaal voor deze dag zal het Klakkelmansgilde aanwezig zijn. Zij zijn aanwezig in de kleding die omstreeks 1900 gebruikelijk was bij begrafenissen. De heren in het zwart met hoge hoed en lamfer de dames in het zwart met voile, een huilebalk en de Klakkelman. Zij zullen ook begrafenissen uit beelden uit die tijd, zowel een rijke begrafenis als een begrafenis voor de armen.


Heeft u al eens nagedacht over wat u later wilt met betrekking tot uw uitvaart? Wie weet komt u tot verrassende conclusies na een bezoek aan onze open dag op zaterdag 3 juni, de toegang is natuurlijk gratis!