Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

17 augustus 2017: jubileumbedevaart naar Kevelaer

Afdrukken PDF

IMG 2430.sDit jaar is voor de ‘Broederschap der Processie van Eindhoven en omliggende gemeenten’ een heel speciaal jaar, want er wordt voor de 275ste maal een dagbedevaart naar Kevelaer georganiseerd.

 

Ook Kevelaer zelf heeft wat te vieren, want het stadje is precies 375 jaar een bedevaartplaats.

 


We reizen per touringcar, we vertrekken waarschijnlijk rond 8.00 uur ’s ochtends vanaf de Robbenstraat (de exacte tijd wordt een week vantevoren bekend gemaakt door de busonderneming en daarna aan alle deelnemers) en we komen rond 20.00 uur ’s avonds weer in Eindhoven aan. Pastoor Goris reist trouw met ons mee en vanwege het dubbel-jubileum zal ook hulpbisschop Mutsaerts ons deze keer vergezellen.


Het programma in Kevelaer bestaat uit een processie naar de genadekapel bij aankomst, een eucharistieviering, een lof, een kruisweg en een afsluitende viering met zegening van de devotionalia. Tussendoor is er ruim tijd voor een kop koffie, bezoek aan de winkeltjes en de diverse kapellen. De kosten voor deze dag bedragen 16 euro (kinderen tot 14 jaar betalen 8 euro). De kosten voor koffie, thee of de lunch zijn hier niet bij inbegrepen. U dient zelf een lunchpakketje mee te nemen, of anders terplekke wat aan te schaffen.


Inschrijven kan tot en met 31 juli door een enveloppe af te geven op de pastorie aan de Kloosterdreef 31 op werkdagen tussen 9.30 uur en 12.00 uur met daarin uw volledig ingevulde inschrijfstrook en daarnaast 16 euro deelnamegeld. Buiten deze tijden kunt u eventueel de enveloppe in de brievenbus doen met de vermelding ‘Bedevaart Kevelaer’.
De inschrijfformulieren treft u aan in alle kerken en eventueel op de pastorie van de Petruskerk. U ontvangt in de week voorafgaand aan de bedevaart uw exacte opstaptijd, het uitgebreide dagprogramma, overige informatie en voor de nieuwe deelnemers een gebeds- en liederenbundel thuis.


U bent van harte welkom om deze bijzondere dag met ons mee te reizen! Meer informatie vindt u in de kerkportalen, via de website van de parochie: www.petrus-ehv.nl en via de website van de Broederschap: www.eindhoven-kevelaer.nl

Christel Huijbregts-Bock
Broedermeester Eindhoven-Noord van de Onze Lieve Vrouw Broederschap