Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

15 maart 2017: lezing Kerk in Nood

Afdrukken PDF

Hoewel de plaatsen waar Jezus liep belangrijk zijn, bestaat het Heilig Land niet uit ‘dode’ stenen alleen. Christenen leven er samen met Joden en Moslims in een complexe, soms gespannen verstandhouding. Maar waarom?
 

heilig landKerk in Nood belicht de actuele situatie en uitdagingen voor de Christenen in het Heilig Land vanuit het perspectief van een Joods-Katholieke priester en een Palestijns-Christelijke aartsbisschop. Meer weten? Kom ook!


“Als bisschop van een Christengemeenschap in het Heilig Land, het land waar Jezus zelf heeft gewandeld, vraag ik u: Als u mijn vriend bent en zich voor mij inzet, wees dan ook vriend van de Joden die in dit land wonen. Maar als u vrienden bent van de Joden uit Israël, wilt u dan ook mijn vriendschap aannemen”, vraagt aartsbisschop van de Melkitische Kerk in het Heilig Land, Mgr. Elias Chacour. 


De toenemende druk en discriminatie van de Israëlische overheid enerzijds en islamisering anderzijds maken dat Christenen massaal emigreren. Kerk in Nood legt de oorzaken en gevolgen van deze dramatische ontwikkeling uit.


Voor meer informatie, klik op de volgende link: Dossier "Heilig Land"
 

De avond wordt gehouden in het kerktrefcentrum van de Petruskerk. 

De koffie en thee staat klaar vanaf 19.45 uur de avond begint om 20.00 uur.

Kerktrefcentrum Petrus
Kloosterdreef 31
Eindhoven