Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

11 januari 2017: info-avond Alpha-cursus Eindhoven

Afdrukken PDF

Alpha-cursus

In Eindhoven wordt in het voorjaar van 2017 weer een Alpha-cursus gegeven, samen georganiseerd door de twee rooms-katholieke parochies van Eindhoven, de Kruispuntgemeente, de Christelijk Gereformeerde Schootsekerk, de Nederlands Gereformeerde Gemeente, de Lichtstadgemeente en de Brug.


Tientallen deelnemers uit en rond Eindhoven, variërend van twintigers tot ver in de 70, hebben inmiddels met elkaar het christelijk geloof (verder) ontdekt.


Meer dan 16 miljoen mensen van over de hele wereld hebben al een Alpha-cursus gevolgd. Deelnemers aan de Alpha-cursus eten samen en maken kennis met het christelijke geloof. Deelname staat dan ook vrij voor iedereen die meer wil weten over het christelijke geloof of zijn kennis wil opfrissen. Een avond bestaat uit een korte inleiding waarna er in kleine groepjes gezocht wordt naar antwoorden op vragen als ‘is er meer tussen hemel en aarde?’ en ‘waar leef ik eigenlijk voor?’ en dit alles in een heel gemoedelijke, open sfeer. Geen vraag is te gek en het is verrassend te zien wat een band ontstaat tussen de deelnemers.


De Alpha-introductieavond vindt plaats op woensdag 11 januari 2017 en wordt gehouden in de Adventskerk Camphuysenstraat 4 in Eindhoven. De avond begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom voor een vrijblijvende introductie op de Alpha-cursus en een gezellig drankje na afloop. Naast uitleg over de inhoud en de opzet van de cursus zullen enkele cursisten, die eerder de Alpha-cursus hebben gevolgd, vertellen hoe ze dit beleefd hebben.


De cursus zelf start op woensdag 18 januari 2017. De avond begint om 19.00 uur met een warme maaltijd. Daarna wordt onder het genot van een kop koffie een inleiding gehouden op het thema. Dit wordt gevolgd door een bespreking in groepjes. Het is naast leerzaam ook heel erg gezellig en informeel. De gratis te volgen Alpha-cursus bestaat uit 11 avonden en een kort weekend (vrijdag/zaterdag).


Voor meer informatie en/of aanmelden: www.alpha-cursus.nl of neem contact op met Ronald Begeer (06-22397926)