Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Vastenactie Samen Verder

Afdrukken PDF

Vastenactie Samen Verder

Mede door samenwerking wereldwijd komt wereldvrede dichterbij.

 

 

Samen Verder wil mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika de kans geven in hun eigen omgeving aan een leefbare toekomst te werken. Samen Verder onder-steunt daar kleinschalige projecten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, voedselvoorziening en gehandicaptenzorg.

Ieder jaar organiseert zij een grote inzamelingsactie in de week voor Pasen. Met het geld wat dit jaar ingezameld wordt in het totale gebied van Woensel Midden en Zuid, dus niet alleen binnen onze kerken, maar ook met de zakjes die huis aan huis bezorgd worden, is gekozen voor het opknappen en inrichten van een School in Gambia.

Concreet bestaat dit ‘project’ uit renovatie van het schooldak, muren, schilderwerk en betegeling. Een verbeterde watervoorziening en het opknappen van het toiletgebouw zijn ook broodnodig, net als beter schoolmeubilair. Verder staan een veilige speelplaats en ander studiemateriaal ook hoog op de verlanglijst.

Na de grote opknapbeurt kunnen de kinderen in Berending en uit de omliggende dorpen weer op een hygiënische en prettige manier naar school. De plaatselijke bevolking staat als één blok achter de renovatie en bijna alle werkzaamheden kunnen ook door hen worden uitgevoerd. Het onderwijs hier wordt verzorgd door gekwalificeerde leerkrachten die door de locale en regionale overheden worden betaald.

Samen Verder wil het scholenproject in Berending ondersteunen. Daarvoor hebben we uw hulp nodig. Achter in de kerken vindt u in het weekend van 10 april zakjes van Samen Verder; mocht u er thuis geen ontvangen dan kunt u er een meenemen en deze dan gevuld het weekend daarna weer bij ons inleveren.

Ook is Samen Verder nog op zoek naar collectanten. Mocht u een uurtje willen wandelen voor het goede doel, dan kunt u contact opnemen voor Woensel Zuid met de heer J. van der Meer tel. 06-51333219 of voor Woensel Midden met de heer J. Peeters tel. 2428198.