Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

12 februari 2016: Lezing door Mgr. Liesen

Afdrukken PDF

heilige deur romeHeilig Jaar van Barmhartigheid: lezing door Mgr. Liesen.

 

In april vorig jaar kondigde paus Franciscus het H. Jaar van de Barmhartigheid aan wat op 8 december, feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria, geopend werd. In hun brief “Barmhartig als de Vader” schrijven de Nederlandse bisschoppen:

 

“In en vanuit onze Kerk zijn velen actief om met werken van barmhartigheid mensen in nood nabij te zijn, onder wie de vluchtelingen die reeds onder ons zijn, of die nog bij ons hun toevlucht zullen moeten nemen. Wij hopen dat zij door de woorden van paus Franciscus bemoedigd zullen worden om hun goede werk voort te zetten. Wij zijn ons ervan bewust dat dit veel van een mens kan vragen. In navolging van de paus willen wij uitdrukkelijk de uitnodiging laten klinken om gedurende het H. Jaar door de “Deur van de Barmhartigheid” te gaan, om onszelf toe te vertrouwen aan de barmhartige liefde van God en door de werken van barmhartigheid elkaar en anderen bij te staan. Dat is ook onze blijvende opdracht: dat wij als Kerk er zijn tot zegen van allen op deze wereld.”

 

Zoals reeds eerder aangekondigd zal in het kader van dit H. Jaar Mgr. Liesen, bisschop van Breda en oud-hulpbisschop van Den Bosch, een lezing komen geven over barmhartigheid. Wie Mgr. Liesen ooit hoorde (s)preken weet dat hij een begenadigd verteller is die de kunst verstaat een onderwerp op een boeiende, beklijvende manier te brengen. “Zund” om te missen dus!

 

Wanneer? Vrijdag 12 februari om 19.30h
Waar? KTC St. Petrus (zaaltje naast de pastorie)

 

In verband met de praktische voorbereiding vragen we u om u aan te melden via 040/269.75.61 (werkdagen tussen 9.30h en 12.00h) of via 

Pastoor J. Goris