Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

20 augustus 2015: Bedevaart Kevelaer

Afdrukken PDF

Kevelaer

Na goede ervaringen van vorig jaar, wordt ook dit jaar weer de mogelijkheid geboden om een dagbedevaart naar het Maria-oord Kevelaer in Duitsland mee te maken, georganiseerd door het Onze Lieve Vrouw Broederschap Eindhoven en omgeving. We reizen per luxe touringcar en we doen meerdere opstapplaatsen aan. We vertrekken rond 8.00 uur ’s ochtends en we komen rond 20.00 uur ’s avonds weer in Eindhoven aan. Pastoor Goris reist met ons mee. In Kevelaer gaat hij voor in diverse Nederlandstalige vieringen, waarvoor u uiteraard van harte uitgenodigd bent, maar er is tussendoor ook tijd voor het bezichtigen van het gezellige stadje Kevelaer met haar vele terrasjes en bijzondere winkeltjes.

Het programma in Kevelaer:
Direct na aankomst: Processie met vaandel naar de Genadekapel, kort gebed ter plaatse
Tijd voor koffie
11.15 uur - 12.15 uur: Eucharistieviering in de Basiliek, met persoonlijke misintenties
Tijd voor lunch
14.00 uur – 14.45 uur: Lof, processie en zegening in de Basiliek
15.30 uur – 17.00 uur: Kruisweg, keuze uit beeldenpark (wandelen) of Pax Christie (zitten)
17.15 uur: Afsluitende viering in Pax Christie-centrum, zegening van kaarsen en devotionalia

De kosten voor deze dag bedragen 16 euro (kinderen betalen 8 euro). De kosten voor koffie, thee of de lunch zijn hier niet bij inbegrepen. U dient zelf een lunchpakketje mee te nemen, of anders terplekke wat aan te schaffen. De horecagelegenheden in Kevelaer zijn volledig ingesteld op buitenlandse gasten. Ze bieden vaak voordelige pelgrim-menu’s aan en het behulpzame personeel verstaat de Nederlandse taal.

Wilt u met ons meereizen, aarzel dan niet en geef u op door een enveloppe af te geven op de pastorie aan de Kloosterdreef met daarin uw naam, uw adres, uw telefoonnummer (indien mogelijk ook uw mobiele nummer) en 16 euro in contanten. Mocht u graag bij een kennis in de bus willen zitten, geef dit dan direct op dit briefje aan. Ook ander bijzonderheden, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een rollator, horen wij graag van u.

U kunt zich opgeven voor deze bedevaartsreis tot en met 31 juli 2015. Na opgave wordt er contact met u opgenomen ter bevestiging. U ontvangt enkele dagen voor de bedevaart uw opstaptijd- en locatie, het uitgebreide dagprogramma, overige informatie en, indien u voor het eerst meegaat, een gebeds- en liederenbundel thuis.

U bent van harte welkom om deze bijzondere dag met ons mee te reizen!

Christel Huijbregts-Bock
Broedermeester Eindhoven-Noord van het Onze Lieve Vrouw Broederschap