Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Project vakantiekaart

Afdrukken PDF

  Prikbord2.sEen idee ontstaan in de zomer...

Nog eventjes en de zomervakantie breekt aan. Tijd om er even tussen uit te gaan en de boel de boel te laten. Wat zijn de plannen? Ga je met het vliegtuig, de auto of pak je de rugzak en ga je te voet?
Je kunt dicht bij huis blijven of een verre reis maken. Wat je plannen ook zijn.
Het leukste van op reis gaan is misschien wel dat je heel even je alledaagse leven achter je laat en op zoek gaat naar nieuwe indrukken, ontdekkingen en verwondering. Je kunt andere mensen ontmoeten. Misschien zie je planten en dieren die je in Woensel niet tegenkomt, of een prachtig kunstwerk of gebouw.

De vorige zomer ging ik met mijn dochter twee weken naar Pineda de Mar in Spanje. Ongeveer 50 km van Barcelona af. We genoten van het Spaanse eten. We hebben palmbomen gezien en bloeiende cactussen. In Barcelona hebben we de Sagrada Familia bezocht en andere mooie werken van Gaudi gezien. Gaudi  heeft zich laten inspireren door de natuur en door God zelf.groeten-uit-barcelona-sagrada-familia
Allemaal mooie dingen die je soms ook op een andere manier laten kijken en denken.
Tegenover ons hotel was het kerkje van de plaatselijke parochie. Zoals in elke vakantie vind ik het fijn om in een lokale parochie naar de mis te gaan en met hen de mis te vieren.
Maar tegelijkertijd denk en bid ik voor de mensen van de Petruskerk die thuis zijn gebleven. Ook heb ik toen een kaart gestuurd naar de pastorie. Maar eigenlijk wilde ik de kaart sturen naar iedereen in de parochie.
Zo is het idee ontstaan om tijdens de zomervakantie achter in de kerken prikborden aan te brengen waar vakantiekaarten een plaatsje kunnen krijgen van de kerk waar je bent geweest en waar je voor je eigen parochie hebt gebeden. Al zijn we even niet bij elkaar door het gebed zijn we toch verbonden. Zo ontstaat een netwerk van gebeden. Voor onze menselijke ogen niet zichtbaar, maar wel voor onze hemelse Vader.

Stuur je kaart naar Kloosterdreef 31 (5623 DB), IJsselstraat 4 (5626 BL) of Thomaslaan 43 (5631 GK).
Natalie Gijsbers