Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

31 mei: inzegening Mariakapel en boekpresentatie

Afdrukken PDF

IMG 0133.sMet het luiden van de klokken voor de hoogmis werd op 31 mei het startsein gegeven voor een belangrijke en spannende dag in het bestaan van de Vrienden van Sint Petrus. Dit was namelijk de dag waarop in de ochtend de vernieuwde Mariakapel werd ingezegend door de Hoogeerwaarde heer Prelaat Frederic Testaert o.praem., abt van Postel. De inwijding betekende tevens het einde van een tijdperk van vele decennia waarin de Petruskerk enkel tijdens diensten en open dagen toegankelijk was voor het publiek.

Vanaf 1 juni is de Mariakapel dagelijks open voor een vluchtige overpeinzing, een indringend gebed of om gewoon even een kaarsje op te steken. Dit alles onder het toeziend oog van Maria ter Dommele en de zachte klanken van stichtelijke muziek.

IMG 0152.s


U kunt de foto's van de eucharistieviereing en 
de inzegening van de Mariakapel bekijken en bestellen door op de volgende link te klikken: 

Foto's inzegening Mariakapel 

Foto's boekpresentatie

 

 

In de middag volgde aansluitend nog een mijlpaal voor de Vrienden. Na ruim een jaar vergaderd, geschreven, ge- en onderzocht te hebben, werd het boek “Woensel per omnia saecula saeculorum” gepresenteerd. Voor zo’n 200 geïnteresseerde aanwezigen werd een deel van de (soms persoonlijke) historie van Woensel uit de doeken gedaan door de gastsprekers Prof. mr. dr. G.A.M. Strijards en  Mr. A.A.M. (Dries) van Agt. Na deze historische uiteenzettingen presenteerde onze voorzitter, de heer Jean Smits,  het eerste exemplaar aan onze oud-premier. Terwijl de boeken aan de tafel van de Vrienden bijna niet aan te slepen waren, werd de middag in een feestelijk en gezellig samenzijn afgesloten onder het genot van een drankje en een hapje.

Wij als bestuursleden van de Vrienden kijken terug op twee uitermate geslaagde activiteiten en willen langs deze weg dan ook alle sponsoren, sprekers, vrijwilligers en aanwezigen hartelijk danken voor hun bijdrage aan deze unieke dag.

Wenst u ook in het bezit te komen van het boek “Woensel per omnia saecula saeculorum”? Neem dan contact op met de pastoriewacht (040-2697561 - open op werkdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur) of via