Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Oecumene

Afdrukken PDF

oikumene Onbekend maakt zeker niet onbemind!
Maandagavond 6 oktober begint in onze parochie een cursus over oecumene.
Oecumene gaat over samenwerking en streven naar eenheid met andere kerken dan onze eigen rooms-katholieke kerk.

In Eindhoven zijn er heel veel verschillende soorten kerken.

Wat nog geldt voor ons is: ‘onbekend maakt onbemind.’

Als je hoort wat katholieke mensen vaak over protestantse mensen denken, dan is het duidelijk dat we de verschillen op de verkeerde plaats zoeken.

Toch zouden veel dingen met het christendom beter gaan als we goed samenwerken. Maar hoe doe je dat op een verstandige manier? Gaat het dan alleen om kerkdiensten? Dat zou erg mager zijn! Gelukkig kan er veel meer! Veel mensen zijn ook nieuwsgierig naar wat andere christenen nou écht denken. En we komen ze op veel plaatsen tegen, op straat en bij familie en vrienden. In onze cursus zoeken we de antwoorden. De cursus is op de eerste maandag en de derde maandag van elke maand, telkens bij de kerk in Acht. De eerste cursusavond is 6 oktober, de onderwerpen zijn zo gekozen dat als u een keer niet kunt u zo de volgende keer kunt aanhaken. De avonden beginnen om 20.00 uur in de zaal bij de kerk in Acht aan de IJssellaan.

De cursus en de toegang zijn gratis en duurt tot en met 15 juni 2015. De cursus wordt geleid door pastor Norbert Schallenberg. U bent van harte welkom.