Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

27 juli 2014: viering 70-jarig priesterjubileum Jan van Loosdrecht

Afdrukken PDF

Oudjaar2012.3Op vrijdag 25 juli a.s. is het maar liefst zeventig jaar geleden dat emeritus pastor Jan van Loosdrecht tot priester is gewijd. Inderdaad, een heel zeldzaam jubileum. Na jaren van vruchtbaar pastoraat als kapelaan in enkele parochies van het bisdom, waaronder de Eindhovense St. Jozef, en als rector in een ziekenhuis in Tilburg komt hij in 1966 opnieuw naar Eindhoven om er pastoor te worden in de Rozenkransparochie. Na samenvoeging van de vier Tongelrese parochies tot een district is hij er tot aan zijn emeritaat in 1986 de pastor-teamleider. 

Zowel de Rozenkrans- als de St. Jozefkerk komen onder de slopershamer terecht, maar niet eerder dan dat door zijn inzet er een vervangende - kleinere - kerk is gerealiseerd. Wie Jan heeft mogen ontmoeten, heeft hem leren kennen als een man die in het voetspoor van Jezus van Nazareth jarenlang de Kerk een menselijk gezicht heeft gegeven. Hij weet steeds duidelijk te maken dat wij allen samen de Kerk zijn. Aloude Schriftwoorden maakt hij daarbij tot goed nieuws voor mensen van deze tijd. Heel nadrukkelijk is zijn nabijheid aan mensen onder alle omstandigheden. Dat alles geeft veel reden om dankbaar terug te kijken op dit heel lange en rijke priesterleven. Van harte proficiat met deze uitzonderlijke mijlpaal. Een gelukwens waarin mevrouw Lies Bossers, zijn trouwe steun en toeverlaat, voluit mag delen.

De gezondheidssituatie van deze oudste in leven zijnde priester van het bisdom laat helaas een uitbundige viering niet meer toe. Op zondag 27 juli krijgt dit jubileum om 11.00 uur in de St. Thomas- kerk in aanwezigheid van de jubilaris bijzondere aandacht.