Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Pastores uit Eindhoven steken handen uit de mouwen via Present

Afdrukken PDF
present.pastores.eindhovenOp vrijdag 13 juni hebben 7 pastores vanuit de St. Petrus parochie en de St. Joris parochie zich ingezet bij een project van Present Eindhoven. De pastores boden praktische hulp bij een verf klus in het huis van een alleenstaande man die de klus zelf niet uit kon voeren vanwege gezondheidsproblemen. Hij had ook geen sociaal netwerk om een beroep op te doen, omdat hij zich in de loop der jaren steeds meer is gaan terugtrekken. De vraag om hulp kwam via de GGzE bij Present binnen, en werd gekoppeld aan de pastores die graag praktische hulp wilden bieden bij een dergelijk diaconaal project.
Stichting Present Eindhoven is een makelaar in vrijwilligerswerk: groepen vrijwilligers kunnen zich bij eenmalige projecten inzetten voor kwetsbare mensen in Eindhoven. Present organiseert met name praktische projecten, waarbij een grote klus in huis of tuin wordt opgepakt, zoals verven, verhuizen, tuinieren of schoonmaken. Daarnaast organiseert Present sociale projecten, waarbij groepen vrijwilligers extra tijd en aandacht geven aan mensen in een instelling door een activiteit te organiseren, zoals wandelen met ouderen of iets lekkers bakken met gehandicapte kinderen.

Tijdens het project van de pastores is veel werk verzet: de hal, trapgat, overloop boven, badkamer en slaapkamer zijn allemaal getext, en daarnaast hebben ze ook nog de hal schoongemaakt zodat de entree er weer helemaal schoon en fris uitzag.
De hulpontvanger is begonnen met de toilet, en het halletje

Kijk voor meer informatie op: www.stichtingpresent.nl/eindhoven