Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Cursus 'Groeien in geloof'

Afdrukken PDF

Ogroeien in geloof2ndanks het waarschuwingsbord bij het drukbezochte Waalstrand aan de noordzijde van Nijmegen zag ik dat er de afgelopen zomerweken volop gezwommen werd in de drukste rivier van Europa. Vanaf een bankje genietend van het uitzicht bedacht ik dat je christenen kunt vergelijken met mensen die zwemmen in een rivier.

Sommigen houden van pootje baden en blijven op de plek waar ze het water in zijn gegaan. Ze genieten van het bewegende water maar gaan niet verder de rivier in. Bij sommige christenen is het vaak hetzelfde. Ze proeven aan het geloof, maken zich er ‘nat’ mee, maar durven het niet aan om verder in het geloof te gaan. Anderen hebben gemerkt dat je heerlijk kan zwemmen in een rivier. Al gauw laten ze zich moeiteloos op de stroom afdrijven. Massa’s christenen hebben hetzelfde idee. Geloven is heerlijk zolang je er niet al te veel voor hoeft te doen. Door de stroomversnellingen, die in het begin nog leuk zijn, drijven ze steeds verder af. Op een gegeven moment merk je dat hoe langer je je laat meedrijven met de rivier er steeds meer smerigheid in drijft en dat je in een levensgevaarlijke situatie belandt. Hoge golven en sterke stromingen beletten je om weer aan land te komen. Je bent hopeloos verloren. Er is ook een groep zwemmers die al gauw in de gaten heeft dat je tegen de stroom in moet zwemmen. Hoe dichter je bij de bron komt des te zuiverder is het water. Bovendien word je door die stroom steeds sterker en kan je meer hebben. Als christen moet je tegen de stroom op zwemmen om bij de Bron te komen, bij het Levende water.

Ik realiseer me dat de vergelijking niet helemaal opgaat, maar het geeft wel prachtig de bedoeling weer van de diocesane cursus ‘Groeien in geloof’. We willen op zoek gaan naar de Bron van ons geloof. Het kost wat moeite, twintig bijeenkomsten, maar velen hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het je sterker maakt, dat je meer aan kunt thuis, in het gezin, op het werk, in de parochie. Daarom: gaat u mee naar de Bron?

De cursus wordt gegeven op maandagavonden van 19.30 tot 21.30 uur in ‘s-Hertogenbosch. Bijdrage per cursusjaar: € 90,- per persoon.
Info en aanmelding: Diocesaan Vormingscentrum, Postbus 1070,
5200 BC ’s-Hertogenbosch. Tel.073-523 2045 of 073-523 2057.
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Zie website www.bisdomdenbosch.nl onder 'vorming'.