Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Spiritualiteitsreis dinsdag 8 oktober 2013

Afdrukken PDF

 

 

roermond2

Een dag samen onderweg om een bedevaartplaats te bezoeken. Een dag met ruimte voor stilte en gebed, maar ook voor ontspanning en elkaar ontmoeten.

Dit jaar gaat de reis naar Roermond. We beginnen na de koffie/thee met een eucharistieviering in de Kapel van Onze Lieve Vrouwe in ’t Zand. Sinds de 17e eeuw wordt de kapel, die stamt uit het begin van de 15e eeuw, druk bezocht als bedevaartsoord. Dit komt door het wonderbaarlijke Mariabeeldje, wat volgens de legende gevonden is door een Poolse edelman genaamd Wendelinus, (tijdens een van zijn tochten met zijn schapen) in een waterput nabij de kapel.

Na de lunch en vrije tijd in het mooie Roermond sluiten we de dag af met een vesperviering in de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk. Deze kerk is gebouwd in de dertiende eeuw en is een van de mooiste Romaanse gebouwen in Nederland. De kerk is in verschillende fases en tijden gebouwd, daardoor is de  oostelijke zijde in zuiver laat Romaanse stijl en kent de westelijke zijde al gotische kenmerken. Onder leiding van de Roermondse architect Pierre Cuypers werd de kerk van 1864-1891 gerestaureerd en verbouwd. 

Programma:
08.15 uur Vertrek kerk O.L.V. v. Lourdes
08.30 uur Vertrek St. Petruskerk (Robbenstraat) 09.30 uur Koffiestop onderweg (inclusief) roermond311.15 uur Eucharistieviering in kapel O.L.V. in ‘t Zand.

Na deze viering is er een uitgebreide lunch (inclusief) Na de lunch is er vrije tijd in Roermond.

16.00 uur Vesperviering in de Munsterkerk. Direct na de viering gaan we terug naar de bussen.
18.00 uur Aankomst Eindhoven bij de opstapplaatsen

Kosten:
Wij vragen van u een bijdrage van € 25,00. Doordat een groot deel van de kosten wordt verkregen uit sponsorbijdragen, kunnen wij uw bijdrage zo laag houden! Zelfs de koffie en de lunch onderweg zijn bij deze prijs inbegrepen, zo ook de fooi aan de buschauffeur!  

Gebruik van rolstoel en rollator:
Deelnemers met een rolstoel of een rollater kunnen mee, tijdens de reis kunnen die onder in de bus. Maar u dient zelf voor begeleiding te zorgen en zelfstandig in en uit te stappen.

Inschrijven:
U kunt zich inschrijven tot maandag 30 september aanstaande. U vindt de inschrijfformulieren achterin de kerken of u gebruikt het bijgaande inschrijfformulier. Het formulier graag duidelijk en volledig invullen en samen met het bedrag van € 25,00 p.p. in een envelop af geven op één van de kerktrefcentra of na de viering bij een van de kosters.

Heeft u nog vragen? Voor vragen en nadere toelichting kunt u terecht bij de heer Theo Wolf telefoonnummer 2417255.