Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

Bedevaart naar Kevelaer op donderdag 22 augustus 2013

Afdrukken PDF

KevelaerJaarthema:’In geloof gaan wij op weg’.

Ook dit jaar wordt er door de ‘Broederschap der Processie van Eindhoven en omliggende gemeenten’ vanuit Eindhoven en omgeving een dagbedevaart naar het Maria-oord Kevelaer in Duitsland georganiseerd. We reizen per luxe touringcar en we doen meerdere opstapplaatsen aan. We vertrekken rond 8.00 uur ’s ochtends en we komen rond 20.00 uur ’s avonds weer in Eindhoven aan. Pastoor Goris reist sinds jaar en dag met ons mee. In Kevelaer gaat hij voor in diverse Nederlandstalige vieringen, waarvoor u uiteraard van harte uitgenodigd bent, maar er is tussendoor ook tijd voor het bezichtigen van het gezellige stadje Kevelaer met haar vele terrasjes en bijzondere winkeltjes.

Het programma in Kevelaer:

Direct na aankomst: Processie met vaandel naar de Genadekapel, kort gebed ter plaatse

Tijd voor koffie

11.45 uur - 12.45 uur: Eucharistieviering in de Basiliek, met persoonlijke misintenties

Tijd voor lunch

14.15 uur – 15.00 uur: Lof, processie en zegening in de Basiliek

15.30 uur – 17.00 uur: Kruisweg, keuze uit beeldenpark (wandelen) of Pax Christi (zitten)

17.30 uur: Afsluitende viering in Pax Christi-centrum, zegening van kaarsen en devotionalia

18.15 uur: Vertrek uit Kevelaer

 

De kosten voor deze dag bedragen 16 euro (kinderen tot 14 jaar betalen 8 euro). De kosten voor koffie, thee of de lunch zijn hier niet bij inbegrepen. U dient zelf een lunchpakketje mee te nemen, of anders terplekke wat aan te schaffen. De horecagelegenheden in Kevelaer zijn volledig ingesteld op buitenlandse gasten. Ze bieden vaak voordelige pelgrim-menu’s aan en het behulpzame personeel verstaat de Nederlandse taal.

 

Wilt u met ons meereizen, aarzel dan niet en geef u op door een enveloppe af te geven op de pastorie aan de Kloosterdreef met daarin 16 euro en een briefje met uw naam, uw adres en uw telefoonnummer (indien mogelijk ook uw mobiele nummer). Ook andere bijzonderheden, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een rollator, vernemen wij graag van u.

U kunt zich opgeven voor deze bedevaartsreis tot en met 31 juli 2013. Na opgave wordt er contact met u opgenomen ter bevestiging. U ontvangt hierna tijdig uw opstaptijd- en locatie, het uitgebreide dagprogramma, overige informatie en een gebeds- en liederenbundel thuis.

U bent van harte welkom om deze bijzondere dag met ons mee te reizen!

Christel Huijbregts-Bock

Broedermeester Eindhoven-Noord van het Onze Lieve Vrouw Broederschap